Siste hånd legges på det komplekse prosjektet som startet for snart to år siden. Da begynte Joachim Knai som blikkenslager med å legge beslag rundt vinduer, gesimser og mye annet.

I fjor sommer sluttet basen og utfordringen gikk til 23-åringen, som ikke angrer på at han sa ja.

– Det er moro å bli spurt om å lede et slikt arbeid, og det frister nok til å ta på seg lignende oppgaver, sier Joachim Knai i Storo Blikkenslagerverksted AS til blikkenslagere.no.

Siden oppstarten har han og en til vært fast inventar i byggene på Storo. Byggeprosjektet inneholder Thon Hotell og butikker i én del, et leilighetskompleks, en kino og en paviljong med restaurant som har en spesiell form med båndtekking.

Foruten å gjøre arbeidet med å følge opp at alt går som det skal, har jobben som bas også gitt mer papirarbeid.

— Dette har gått greit, tross at jeg har slitt med lese og skrivevansker, sier Knai.

Lesevansker

Da han gikk på skolen var ikke lekser og lesing det enkleste, så derfor søkte han seg mot et praktisk fag. Han klarte greit å ta svennebrevet som blikkenslager, og synes det går greit med det papirarbeidet som må til for å løse oppgaver i jobben.

Så langt har det vært en snill vinter uten store utfordringer knyttet til været.

– Jeg trives greit om det er litt kaldt og dårlig vær. Likevel ser jeg frem til sommeren hvor det er ekstra trivelig å jobbe ute, påpeker 23-åringen, som på fritiden er en aktiv fotballspiller.

Det blir derfor mye fysisk aktivitet på den unge blikkenslageren.

Mye merarbeid

I disse dager legges gesimsen på leilighetsbygget før alt arbeidet er ferdig. Her har det blitt en del mer å gjøre enn det som først var bestilt. De ender til slutt på rundt 6 millioner kroner pluss moms i blikkenslagerarbeid.

– Utfordringen har vært å få planlagt arbeidet som skal gjøres til rett tid, slik at det ikke blir for mye pauser i arbeidet. Selv om vi har vært to ansatte her i utgangspunktet, har vi måttet sette på noen flere i en del perioder, sier Joachim Knai.

Allerede som 16-åring ble han knyttet til Storo Blikkenslagerverksted, og han har trivdes fra dag en.

Han er ikke fremmed for å ta på seg nye utvidede oppgaver på byggeplassen ved senere anledninger.

Den spesielle formen på paviljongen er belagt komposittplater som er skåret opp i paneler og montert som vedderbordkledning.

Den spesielle formen på paviljongen er belagt komposittplater som er skåret opp i paneler og montert som vedderbordkledning.

Foto: Anders Tøsse, Vest Vind Media

 

Rundt alle vinduene på dette leilighetsbygget har Joachim Knai vært med på å legge beslag.

Rundt alle vinduene på dette leilighetsbygget har Joachim Knai vært med på å legge beslag.

Foto: Anders Tøsse, Vest Vind Media