Sunnhetsgrenden i Randaberg er et unikt prosjekt på flere måter. Det skal bygges et moderne helse- og velferdssenter utformet som en tradisjonell grend, typisk for regionen, med helt spesielle fasader.

Astrup AS står som leverandør til prosjektet, og får Brødrene Lie AS til å montere fasadene. Dette blir en stor og spennende jobb for begge parter.

Sunnhetsgrenden er utviklet som et nytt konsept innen helse- og velferdsbygg, og vil i hovedsak bli kledd i trevirke og stein. Men tre av byggene vil bli kledd med 2,0 mm autentisk eloksert aluminium (ANO) på totalt 1400 kvadratmeter og i tre ulike farger: Kobbereloksert aluminium (ANO copper 55HX), gulleloksert aluminium (ANO GOLD G40 55HX) og natureloksert aluminium (ANO NATUR 55HX).

Ny eloksalfinish

– Dette blir det første prosjektet i Norge med kobbereloksert aluminium, som er en relativt ny eloksalfinish på markedet. Sammen med gull, vil kobberfargen gi byggene et eksklusivt og bestandig uttrykk, skriver Astrup i en pressemelding.

I tillegg til fasadeplater vil det tilkomme beslag i samme eloksalfinisher i 1,25 mm tykkelse. Oppstart på prosjektet er beregnet til sommer/høst 2019.

Referanseprosjekt

Det er ventet at dette prosjektet vil bli et referanseprosjekt for for fremtidige elokserte fasader.

– ANO gir en unik metallisk glans som vil reflektere omgivelsene rundt, til enhver tid kombinert med en uovertruffen korrosjonsbestandighet, skriver Astrup i pressemeldingen.

Arkitekt for prosjektet har vært 3RW arkitekter AS.