Allerede som åtteåring visste Rudi Næss at det var blikkenslager han ville bli. Da var broren hans i full sving med å ta fagbrevet, og Rudi ville følge i brorens fotspor. Og det gjorde han til gagns.

24 i bransjen

Rudi Næss har drømt om å starte egen bedrift i mange år.

– Jeg har vært blikkenslager i 24 år og drømmen om å starte eget firma har jeg hatt lenge. Jeg jobbet i ti år hos Nortekk i Skedsmo og der tok jeg over blikkenslageravdelingen og drev den de siste årene, men jeg var sugen på å starte for meg selv, sier Rudi som fortalte om planene til to meget gode kolleger.

– Da jeg fortalte det til Trygve Vik Andersen og Alexander Ingemar Johansson sa begge at de ville bli med. Begge gikk inn med kapital og dermed var beslutningen tatt. Vi startet opp Næss Blikk og Tak i Fosser i Aurskog-Høland nå i september, forteller Rudi som er veldig glad han fikk med seg de to kollegene. Trygve har han kjent siden han forlot skolebenken og de tre har samarbeidet godt i lang tid.

– Nå har dere holdt i to måneder – hvordan går det?

Nystartede Næss Bikk og Tak har fått en flying start med både tak- og annet blikkenslagerarbeid.

Nystartede Næss Bikk og Tak har fått en flying start med både tak- og annet blikkenslagerarbeid.

Foto: Privat

Vi må bli større

– Markedet er sprengt! Etterspørselen er helt utrolig. Jeg vet jo av egen erfaring at det er mange useriøse aktører i markedet for tak. Vi har lagt en standard som vi kan stå inne for, og «ryktene» går fort i bransjen. Vi har fått helt utrolig mange henvendelser, deriblant Aurskog-Høland kommune. Lørenskog kommune har vi også vært i kontakt med, og vi har innledet samarbeid med hele fire tømrerbedrifter allerede, blant dem Mesterhus. Og vi har måttet investere i elektrisk knekke.

– Så responsen er større enn forventet?

– Jeg forventet at det skulle komme henvendelser, men ikke i et slikt omfang! Vi er godt kjent i markedet både her i Fosser og i Oslo og Lørenskog. Flere jeg har jobbet for tidligere har spurt om jeg ikke skulle begynne for meg selv. Vi er tre, men vi ser at det ikke er nok. Derfor har vi ansatt en hjelpemann som begynner allerede 1. desember. Ved store taktekkinger må vi være fire, sier Næss som allerede har vært nødt til å si nei til oppdrag, blant annet et stort oppdrag for tre bygårder i Oslo.

– Hvor skal dette ende?

Rudi Næss ler:

– Ja, det lurer jeg også på. Vi må bli større og jeg ser for meg at vi ansetter en eller to allerede til sommeren, sier Næss og legger til at han var ganske sikker på at etterspørselen skulle bli bra, men at den skulle ta så til de grader av hadde han ikke våget å håpe på.

– Døgnet har for få timer nå, men jeg lover meg selv at jeg ikke skal jobbe livet av meg. Vi står på nå, men jeg er opptatt av at det skal stabilisere seg. Men moro – det er det, smiler Rudi Næss.