I går rullet den store traileren inn i Kristiansund for å vise fagfolk hva som er siste nytt om ventilasjonsutstyr fra Trox Auranor. I dag og i morgen er traileren i Trondheim, før turen går videre nordover.

Interessen har vært stor for flere nyheter som blir lansert. Opprinnelig skulle verdensnyheten om VAV-kjølebaffel lanseres i høst, men ble med på Norgesturneen for å vise hvordan den ser ut. Navnet blir Svalbard TPI når den kommer i salg i høst. Dette er den første som er laget i verden som er totalt trykkuavhengig, og har fått stor oppmerksomhet under Roadshow.

– Spesielt hos konsulenter og ingeniører har det vært stor interesse for nyheten. Vi har store forventninger til produktet som det er søkt verdenspatent for, sier salgs og markedssjef Sturla Ingebrigtsen.

Han er stolt over at produktet er utviklet og blir produsert ved hovedkontoret på Brandbu, hvor det foretas en del oppgraderinger i år for 35 millioner kroner i år. Han har vært med på hele reisen gjennom Norge og har samtidig hjelp fra regionkontorene i tillegg.

Ventil for sykehus

En annen nyhet de har hatt med seg på veien er lanseringen av en tilluftsventil for rentrom på sykehus som har vært produsert og solgt i Tyskland i mange år. Nå kommer den også til Norge.

– Rundt om i landet er det mange planer for nye sykehusbygg som gir et godt marked for dette produktet, sier Ingebrigtsen.

Ventilen har 2 mm. stål fullsveiset og pulverlakkert.

I tillegg har nyheten Aurasafe, som er markedets mest fleksible styringssystem for overvåking av brann-og branngassjeld i ventilasjonsanlegg, har fått mye oppmerksomhet.

Systemet kan overvåke inntil 4000 spjeld i ett eller flere ventilasjonsanlegg med fleksibel styring.

Bruker 1 time

På rundturen med traileren har de opplevd stor interesse både for etablerte produkter og nyvinninger. Spesielt fra lunsj og utover dagen har det vært godt med besøk. Likevel er det lettere å få fagfolk til å besøke traileren på litt mindre steder og byer.

– Hver besøkende bruker i snitt rundt en time når de besøker traileren. Her får vi demonstrert utstyret de er interessert i og snakket om faglige spørsmål. Det er viktig for fagfolk å holde seg orientert om det som finnes på markedet, og så kan de ta ny kontakt når behovet er der, sier Sturla Ingebrigtsen som tilføyer at hele Trox Auranor nå er sertifisert som Miljøfyrtårn.

 

Aurasafe som er brannvarslingssystem ble vist fram av Ole Anders Uv (t.v.) til Jan M. Havnvik og Andreas Sletbakk fra GK Inneklima i Kristiansund.

Aurasafe som er brannvarslingssystem ble vist fram av Ole Anders Uv (t.v.) til Jan M. Havnvik og Andreas Sletbakk fra GK Inneklima i Kristiansund.

Foto: Anders Tøsse, Vest Vind Media

 

Sturla Ingebrigtsen er med hele veien landet rundt med denne traileren.

Sturla Ingebrigtsen er med hele veien landet rundt med denne traileren.

Foto: Anders Tøsse, Vest Vind Media