Dame med lyst langt hør i blå skjorte og dressjakke. Står ved siden av innvendig trapp.
Bransjedirektør i VBL, Ane Dyrnes, konstaterer at det går greit for de fleste medlemsbedriftene, men at flere forventer at det blir tøffere de neste månedene.

4 av 10 forventer et tøffere neste halvår

En fersk undersøkelse gir en temperaturmåler på ventilasjons- og blikkenslagerbransjen om dagens markedssituasjon og forventet utvikling de neste seks månedene.

Publisert Sist oppdatert

I fersk undersøkelse fra NHO Byggenæringen, der også VBL er med, er det stilt to spørsmål.

Det ene er et spørsmål om dagens situasjon: «Hvordan vurderes den generelle markedssituasjonen for din bedrift?». 29 prosent svarer at den er dårlig, mens 29 prosent svarer at den er god og 42 prosent svarer at den er tilfredsstillende.

Det andre spørsmålet gir en pekepinn om forventningene fremover og lyder slik: «Sett bort fra normale sesongvariasjoner, hvordan vurderes markedsutsiktene for de neste 6 månedene?». 

39 prosent forventer en forverring/nedgang det neste halvåret. 16 prosent forventer en bedring og 39 prosent forventer en uendret situasjon. 6 prosent av de spurte har svart "vet ikke".

31 bedrifter har svart på undersøkelsen.

– Dette er en god pekepinn på situasjonen i bransjen, sier bransjedirektør i VBL, Ane Dyrnes, som skulle ønske at flere medlemsbedrifter svarer på slike undersøkelser.

– Ja, vi vil gjerne at flere medlemsbedrifter besvarer disse undersøkelsene. Dette er svært viktig informasjon for VBL. For å gjøre en god jobb må vi vite hvordan det står til i bransjen. Jo, flere som svarer, jo bedre informasjon sitter vi på, sier Dyrnes.

Powered by Labrador CMS