6000 kvadratmeter kontorbygg

Expobygget i Bergen er et femetasjes bygg med blant annet kontorer til utleie.

Fakta om prosjektet

Ventilasjon:

GK Inneklima AS

Blikkenslagerarbeid:

Vidar Venge AS

Tiltakshaver:

Bergen Lufthavn Utvikling AS

Totalentreprenør:

Veidekke Entreprenør AS

Arkitekt:

A-Lab

Første etasje inneholder ulike service-funksjoner som kontorhotell og co-working-stasjoner, inkludert lounge med servering og møte- og konferanse-fasiliteter. Her er det også utsikt mot torget.
Bygget har tradisjonelle vegger i bindingsverk, i form av elementer som er produsert i kjelleren og så heist opp.

Alucobond

På fasadene har totalentreprenør Veidekke Entreprenør AS selv montert opp Alucobond fasadeplater i fargene Natural Brushed og Eloksert E6/EV1 fra Alunor Metall AS. Totalt er det lagt 3000 m2 med fasadeplater, og det er brukt skruer med samme farge som platene.
Blikkenslager Vidar Venge AS har hatt alt av arbeid med vindusbeslag, gesimsbeslag og lignende utførelser på dette bygget. Dette er standard arbeid som ikke har vært en så stor jobb.

Ventilasjon

GK Inneklima AS har levert tre aggregater fra Covent med 13 500 m³/h luftmengde med EagleHawk automatikk.
Adiabatisk kjøling er levert av F-Tech, og ventilasjonsanleggene er koblet til BKKs fjernkjøling-sentral som ble bygget da hotellet stod klart. Både varme og kjøling på aggregatene reguleres med Belimo toveis trykkuavhengige energiventiler. Det er felles inntak via tårn levert av Dantherm. Bygget er varmet opp med ventilasjonsanlegget via Lindinvent aktive ventiler, som er styrt av romregulering levert av GK Bygg-automasjon.
Avfuktere i sykkelparkering og tørkerom er levert av F-Tech. Bygget skal leveres som Breeam Excellent. GK Inneklima har hatt ITB-rollen i samarbeid med Samtek.

Powered by Labrador CMS