Nyheter

Sportshytta har fått nytt tak, takrenner og mer til.

Bidro til dugnaden

Blikkenslageren bidro til dugnadsprosjektet da den gamle sportshytta skulle renoveres.

Publisert
Svein Hanssen fikk forespørsel om Hellberg & Bjerkeli AS kunne gi en pris på omleggingen av taket til Venåshytta. Dette er en populær hytte ved løypenettet som Gimle IL har i Høyåsmarka.
– Jobben ble priset som en vanlig jobb, men bare litt billigere enn vanlig. Jeg hadde da blitt kontaktet av en som jeg kjenner som er med i dugnadsgjengen, sier Svein Hanssen.

Takarbeidet innebar omlegging med asfaltbelegg av Isola grå mestertekk. I tillegg ble det byttet alt av takrenner, beslag, pipebeslag og takhatt.

Sponset

Takrenner og nedløp ble også montert.
– Vi sponset en liten sinkrenne med nedløpsrør verdt 3 500 kroner, men ellers var det standard arbeid, sier Hanssen.

Det ble også behov for å bytte noen forkantbord bak takrennen før de var ferdig.

Opprinnelig skulle dette arbeidet utføres høsten 2018, men blikkenslageren rakk ikke å ta jobben da, og den ble først utført sist sommer.
– Det er ikke ofte vi er med på slike prosjekt med bygg til frivillig arbeid, og heller ikke sponsing. Men her var det en fin jobb som vi kunne gjøre, samtidig som vi bidro litt til dugnadsprosjektet, sier Svein Hanssen.

Gaver

Totalt har han og firmaet montert 417 m2 med nytt tak, 46 meter med takrenner og 40 meter med gavlbeslag.
Folk i Halden er nå lykkelig over at det gamle taket er skiftet ut, som vil vare i minst 30 år fremover. Den gamle takpappen var i ferd med å løsne.
Totalkostnaden med hele fornyelsen av taket kom på 260 000 kroner, og en stor del av dette ble sponset av både Berg sparebank. Dermed kan hytta som stod ferdig ny i 1933 ta imot gjester og turfolk både sommer og vinter i årene som kommer.
Etter omleggingen kan hytta som ble bygd i 1933 brukes sommer og vinter.
Powered by Labrador CMS