Blikkeslagere.no har oppdatert saken og fjernet bildet da tittel og bilde, slik saken først var publisert, kan ha gitt et feilaktig inntrykk av det faktiske hendelsesforløpet i saken.

Det var sist torsdag ettermiddag at ble det meldt om en arbeidsulykke på en byggeplass i Alversund. En arbeider som jobbet som blikkenslager ble fraktet til Haukeland universitetssykehus etter et fall på tre meter. Etter kort tid døde den 59 år gamle blikkenslageren av skadene han pådro seg.

Nå har politiet frigitt navnet på den omkomne, som var Piotr Wojciech Koziel fra Polen, men som var fast ansatt i et firma i Bergens-området.

Det var datterselskapet HTB AS i AF-gruppen som hadde hovedentreprisen på prosjektet. Den omkomne jobbet for en underleverandør.

– Straks vi fikk vite om ulykken satte vi krisestab hvor alle involverte firma og personer ble informert om det som hadde skjedd og ble godt ivaretatt. Firmaet hvor den omkomne var ansatt har hatt tøffe dager og ønsker ikke noen offentlig omtale nå, sier kommunikasjonsdirektør i AF-Gruppen, Knut Ekern til Blikkenslagere.no.

Minnestund

Han har ikke noen flere detaljer om hva som egentlig skjedde, og hva som førte til det tragiske fallet. Etter ulykken vil AF-Gruppen granske hendelsen, både for å finne ut hva som kan være årsaken til fallet med det tragiske utfallet, og hva de kan lære av dette for å bli enda bedre på HMS. 

Dagen etter ulykken var det en minnestund i firmaet hvor den ansatte jobbet, og familiemedlemmer til den omkomne fra Polen har reist til Bergen.

Mål om null fravær

Arbeidstilsynet og politiet vil nå etterforske ulykken nærmere for å finne svar på hvordan ulykken kunne skje.

– Vi jobber med mål om null fraværskader på grunn av arbeid på våre prosjekter. Dette gjelder også for våre underleverandører, og vi vil ta lærdom av det som skjedde i Alversund, sier Knut Ekern.