Nyheter

Ivanna Hammerø trives med jobb både på tak og ventilasjon.
Ivanna Hammerø trives med jobb både på tak og ventilasjon.

Byens første kvinnelige blikkenslager

Lærlingen vil bli Lillehammers første kvinnelige blikkenslager og trives både utvendig og med ventilasjon.

Publisert
Venninnene stusset da Ivanna Hammerø fortalte at hun ville bli blikkenslager. De visste ikke hva det var.
– Men da jeg sa litt om hva jeg holdt på med, syntes de det var litt kult, forteller 17-åringen.
For et par uker siden tegnet hun lærlingkontrakt med Lillehammer Ventilasjon AS og ser fram til å ta svennebrev om et par år. At hun blir den første jenta i Lillehammer som tar utdannelsen synes hun er spennende. Da Elisabeth Heien ble omtalt med sin rosa arbeidsbil i Grimstad på Facebook, fant venninner saken og tagget Ivanna. Få jenter vil bli blikkenslager. I hennes klasse på KEM-linjen ved Lillehammer videregående skole skulle alle andre bli rørleggere. Bare Ivanna ville velge utradisjonelt.
– Jeg har både en morfar og onkel som er veldig praktisk anlagt. Da jeg var liten hjalp jeg ofte til med praktiske ting. Allerede der valgte jeg litt mer utradisjonelt enn det andre gjorde. På skolen hadde vi blikkenslagerfaget i seks uker og jeg fikk lyst å prøve den retningen, sier 17-åringen.
Som eneste på KEM-linjen valgte Ivanna Hammerø å bli blikkenslager.
Som eneste på KEM-linjen valgte Ivanna Hammerø å bli blikkenslager.

Utfordrende

Hun var usikker, men føler at hun har valgt det riktige. Da hun snakket med noen fra GK Inneklima fortalte de litt om begge fag og da ble det klart at blikkenslagerfaget var mest spennende for henne.
Nå er hun ute på ventilasjonsanlegg og får jobbe på tak og fasade. Og så langt er det utvendig hun trives best.
– Veldig kjekt å kunne holde på med begge deler. Så får jeg se på sikt om jeg tar videre utdannelse for å gå videre i faget, sier Ivanna.
Hun mener det er viktig å ta en utdannelse til noe du virkelig ønsker og ikke bare følge strømmen som andre gjør.
Sjefen hennes synes det er spennende å få en jente som lærling.
– Det er utrolig artig for oss å få inn ei jente, og spesielt når hun er så flink i det hun driver med, sier daglig leder Morten Knarrum.

Tenk selv

Som råd til andre jenter mener Ivanna det er viktig å tenke selv.
Ikke tenk på at du må holde sammen med venninnene dine. Det viktige er at du velger noe du har lyst til å gjøre, ikke at du får se venninnene dine hver dag. De er der uansett, sier hun.
Selv om hun bare er 1,60 cm høy føler hun det ikke er problemer å jobbe ute på byggeplassen og kan mener at om det skulle være fysiske begrensninger får hun ta igjen med å være ekstra nøye i jobben.
– Jeg får prøve meg på ulike oppgaver og har allerede på den korte tiden fått jobbet med ulike oppgaver, sier Ivanna fornøyd.
Powered by Labrador CMS