Nyheter

Kim Blomstereng i Blikk i Nord AS opplever en enorm etterspørsel som følge av to verdensomspennende kriser; pandemi og internasjonal spenning.

Covid og internasjonal spenning gir gode tider

Blikkenslagerbedriften har bedre tider enn noensinne. Den internasjonale spenningen gjør at oppdragene strømmer på.

Publisert

Kim Blomstereng er daglig leder i Blikk i Nord og han har aldri opplevd maken til aktivitet i begynnelsen av et år som det han opplever nå.

Det er ganske ironisk at grunnen er den internasjonale pandemien og dessuten er ny, internasjonal spenning i verden.

Nytt liv i Porsangmoen

– Ja, her går det mot lysere tider i mer enn én forstand, sier Kim Blomstereng.

– Vi har mer nok å gjøre og har ordreboken full frem til mai. I første omgang. Vi har knapt nok hatt en bedre start på et år som det vi opplever. Grunnen er prosjekt med vår viktigste samarbeidspartner, Arctic Entreprenør, som ligger vegg-i-vegg med oss her i sentrum av Lakselv, forteller Blomstereng.

Prosjektet han snakker om er på forsvarsanlegget Porsangmoen militærleir, men han kan ikke komme nærmere inn på hva det dreier seg om annet enn at det er Forsvarsbygg som er byggherre. Her er det ingen muligheter for å få bilder av det arbeidet de gjør.

Bråstopp

– Har dette noe med situasjonen i Ukraina å gjøre?
Kim Blomstereng smiler alvorlig og sier:

– Nei, men Porsangmoen er jo blitt vekket til live igjen. Det skjedde lenge før situasjonen i Ukraina. Her er det snakk om årsaker og sammenhenger som heldigvis er langt utenfor vår påvirkningskraft, sier Blomstereng som legger til at det allerede var snakk om å gjøre enorme investeringer i opprustning av anlegget i nord lenge før den spente situasjonen i Ukraina.

Kim Blomstereng i Blikk i Nord AS opplever det reneste Klondyke om dagen.

– Det er aldri så galt at det ikke er godt for noe, sier Kim Blomstereng.

Han forteller at dette er et prosjekt det haster med, og han har alle sine tre blikkenslagere i fullt arbeid der pluss ei ung jente som også er en mulig, fremtidig lærling. Hun begynte i forrige uke.

Akkurat når vi har praten med Blomstereng er han i ferd med å bli frisk av covid:

– Inntil nylig har ingen ansatte hos oss vært påvirket eller smittet av covid. I det hele tatt har det ikke vært noe problem her i Finnmark. Det eneste vi har merket av pandemien – og det er i positiv forstand – er at det ble bråstopp av utenlandsk innleid arbeidskraft da restriksjonene kom for to år siden. Etter det har det rent inn bestillinger! Med andre ord har pandemien bare vært til fordel for oss og aktiviteten vi har i bedriften, sier Kim.

Gode saker

Blomstereng viser videre til at de bor i et område der det er langt mellom folk; her er det lange avstander.

– Derfor har spredningen av covid i Troms og Finnmark vært begrenset inntil ganske nylig. Så ble vi plutselig syke alle sammen her i bedriften. De to første kom friske tilbake på onsdag, og neste dag var det jeg som testet positivt og måtte gå i isolasjon, forteller Blomstereng som likevel absolutt ikke klager over situasjonen:

– Nei, oppdragsmessig har covid vært en kjempefordel. Det har blitt mer tidspress for hovedentreprenøren som har støttet seg på innleid, utenlandsk arbeidskraft og dermed har det blitt mye mer å gjøre for oss.

– Så pandemi og internasjonal spenning har vært gode saker for dere?
– Ja, du kan faktisk godt si det slik. Jeg hører at situasjonen er tilsvarende for kolleger i både Troms og Finnmark. Hos dem jeg har snakket med har covid ikke hatt noen negativ innvirkning for oppdragsmengden. Økonomisk sett har vi her i nord hatt, og har, gode tider, sier Kim Blomstereng som også er optimistisk med tanke på fremtiden.

– Det er lokalt enormt mye som skjer her. Det er beregnet at pågående investeringer i Porsanger skal fortsette i fem år fremover. Jeg vil derfor tro vi har mer enn nok å gjøre i lang, lang tid, smiler Kim Blomstereng i Blikk i Nord.

Powered by Labrador CMS