Når tidene blir tøffere, kjennes det trygt å ha en stor og solid eier i ryggen. Sier Torbjørn Lemtun.

Derfor solgte Torbjørn Lemtun bedriften

Daglig leder Torbjørn Lemtun i Torbjørn Lemtun AS forteller at firmaet i løpet av de siste 18 månedene både har blitt kontaktet av, men også vært i dialog med flere selskaper som har vært interessert i å kjøpe dem opp. Nå har de solgt bedriften.

Torbjørn Lemtun sier dette om årsaken til at de valgte å selge til Teqt Group:

– Profesjonaliteten og seriøsiteten til eierne som står bak Teqt Group, samt deres forretningsplaner og tanker om fagene og fremtiden, var en av hovedgrunnene til at valget falt på dem, sier Lemtun.

Muligheter for vekst og samarbeid

Videre forteller Lemtun at muligheten til å komme inn i en gruppe med mange svært solide og gode firmaer som driver med akkurat det samme som de selv, og som har fokus på rendyrking av dette, tiltalte ham veldig.

– Nå kan vi samarbeide med andre datterselskap, med tanke på for eksempel oppbemanning ved større oppdrag, sier Lemtun.

Han nevner innkjøpsfordeler, intern kursing og opplæring som andre fordeler. Lemtun tror det for yngre medarbeidere, vil være attraktivt å jobbe i firmaer som har muligheten til å vokse. Det vil gi personer som ønsker seg mer administrative stillinger i bedriftene i fremtiden, muligheten til å vokse videre sammen med bedriftene som er med i gruppen.

– Selvfølgelig så er det også ett økonomisk aspekt ved å selge, hvor det også i tillegg ligger en betydelig økonomisk oppside i fremtiden som er svært spennende å få være med på, sier Lemtun.

Ikke overrasket

– Hva tenker du om at det blir kjededannelser i blikkenslager- og taktekkerbransjen?

Lemtun nevner at kjededannelser inne håndverksfag er ikke noe nytt fenomen.

– At det til slutt kom en gruppe som har sett at blikkenslager og taktekkingsmarkedet er et betydelig marked å ta del i, er jeg derfor ikke overrasket over, sier Lemtun

Han uttrykker at han er veldig fornøyd, når han nå ser konturene av hva de kan få til i gruppen, etter kun å ha vært med i noen måneder.

Stadig flere formelle krav

– Når tidene blir tøffere, kjennes det trygt å ha en stor og solid eier i ryggen. Det sikrer arbeidsplassene til alle som jobber hos oss på en helt annen måte enn om man står alene, sier Lemtun.

Han forteller at de stadig økende utspillene fra myndighetene, med krav om mer og mer dokumentasjon, utdannelse, garantier og sikkerhet, gjør det krevende for mange enkeltstående bedrifter både til å finne tid og kompetanse for å følge med fremover i årene som kommer.

Han mener disse utfordringene blir lettere å løse som en gruppe som allerede innehar både kompetanse og personell som jobber med de ulike spesifikke områdene.

– Det viktig å påpeke at vi fortsatt er herre i eget hus, og driver vår bedrift som vanlig, men vi har muligheten til en helt annen støtte om vi skulle trenge det, enn vi tidligere hadde alene, avslutter Torbjørn Lemtun, daglig leder i Torbjørn Lemtun AS.

Powered by Labrador CMS