I mai kunne Bærum Blikk og Ventilasjon AS flytte inn i nye lokaler og forrige uke møtte Bærum næringsråd opp sammen med ordfører i Bærum, Lisbeth Hammer Krog, opp for å høre om gode tider for bedriften.

Tross en tragisk brann i lokalene til virksomheten i 2017 og covid-19 i år, har det bare gått oppover de siste tre årene. En suksessfaktor har egen tømreravdeling som gjør at de kan påta seg rollen som hovedentreprenør på takprosjekter.

– Vi har hatt mange prosjekter med omlegging av tak som blikkenslager og taktekker. Men ofte har det vært behov for tømrerarbeid i tillegg, og da har vi måttet leie inn andre. I fjor fikk vi tak i 7 egne tømrere i en egen avdeling som bidrar til at vi har ansvar for alt på taket, sier daglig leder Espen Ekeli til Blikkenslagere.no.

Omsetningen økte fra 18,2 millioner kroner i 2018 til 32 millioner kroner i fjor. I år vil omsetningen nærme seg 40 millioner kroner.

Ordfører Lisbeth Hammer Krog får innsyn i driften fra daglig leder Espen Ekeli.

Ordfører Lisbeth Hammer Krog får innsyn i driften fra daglig leder Espen Ekeli.

Kan fortsatt vokse

Etter brannen i 2017 måtte bedriften flytte til midlertidige lokaler. Nå har de flyttet inn nye og permanente lokaler. Her er 874 kvadratmeter pusset opp og inneholder kontor, verksted, butikk og eget showrom.

– Her har vi plass for å fortsette å vokse, sier Ekeli.

Sammen med tømrere i egen stall har også utvendig blikkenslagerarbeid hatt en fin vekst.

Selv om det er noe nybygging og påbygging, er det mye rehabilitering som bidrar til fulle ordrebøker.

– Vi har faste sameier som vi samarbeider med. Mange av disse skal fornye byggene tak. Da er det også stort fokus på etterisolering og god lufting under selve taket. Samtidig har vi fokus på energieffektivisering og bidrar med å skifte vinduer og dører, påpeker Ekeli.

Solcelle-avtale

Bedriften har nettopp tegnet kontrakt med Solar Norge om å legge solceller på tak. Avtalen ble undertegnet i mai, og nå står de foran opplæring av ansatte. Solcellemarkedet blir viktig fremover.

– Med stadig større interesse for solceller vil vi være med på denne utviklingen. Her vil vi kunne legge både integrerte solceller og solceller utenpå eksisterende tak. Her samarbeider vi med en elektrobedrift som kan bidra til et godt prosjekt, sier Ekeli.

Her snakker ordfører i Bærum Lisbeth Hammer Krog med blikkenslager Henrik Eiken.

Her snakker ordfører i Bærum Lisbeth Hammer Krog med blikkenslager Henrik Eiken.

Lokalene til Bærum Blikk og Ventilasjon er nå tatt i bruk etter flytting.

Lokalene til Bærum Blikk og Ventilasjon er nå tatt i bruk etter flytting.