Tre menn og en dame i gule sykkeldrakter.
Disse blikkenslagerne har blitt solide bidragsytere til Barnekreftforeningen. Fra venstre: Blikkenslagermester Terje Røgeberg Eriksen (Kaarud blikk, nestoldermann i OKBL), blikkenslagermester Ivar Ottestad (O.E wolds eftf, hederstegnmedlem i OKBL), blikkenslagerlærling Kaia Ottestad (Olaf Johansen eftf.) og blikkenslagermester Kristian Ottestad (i O.E Wolds Eftf, medlem i OKBL). Blikkenslagermester Jarle Kristiansen (Olaf johansen eftf., oldermann i OKBL) var ikke til stede da bildet ble tatt. Han hadde allerede syklet fra Oslo (de andre tok Kiel fergen).

Engasjerte blikkenslagere på sykkel

Jarle Kristiansen var den første. Nå har de blitt flere. Sammen med sine sponsorer har de i år samlet inn 250.000 kroner til Barnekreftforeningen.

Team Rynkeby ble stiftet i 2002 og har siden da jobbet for å gi økonomiske bidrag til Barnekreftforeningen. Blikkenslagernes bidrag startet da blikkenslager Jarle Kristiansen sluttet seg til laget og var med å sykle til Paris i 2019. Deretter har de blitt flere.

Nå er de fem tråkkende blikkenslager-syklister som kommer fra Osloregionen. Som Team Rynkeby syklet de i sommer til Paris for å samle inn penger til Barnekreftforeningen.

– Rynkebysesongen 22/23 startet i sept. 22. Da kontaktet vi firmaer for å skaffe sponsorer til barnekreftforeningen. Vi «selger» logoplass på sykkeltøyet vi bruker i opptreningen og på turen til Paris, sier Ivar Ottestad, blikkenslagermester/Eier i O.E wolds eftf. og hederstegnmedlem i OKBL.

Videre forteller Otterstad at dette er deres største inntektskilde, men at de også selger effekter som kaffekopper, armbånd og annet med barnekreftforeningens logo.

Jarle Kristiansen var første blikkenslager i Team Rykeby-drakt. Nå har de blitt flere på laget.

I tillegg hadde Team Rynkeby gjennom vinteren og våren et par dugnader, blant annet som løypevakter på Follorittet.

Alt går til Barnekreftforeningen

– Alt vi samler inn går til Barnekreftforeningen, og øremerkes forskning på barnekreft. I dag overlever 4 av 5 barn som får kreft, og det føles meningsfullt og bidra til at 5 av 5 overlever på sikt, sier Ottestad.

Videre forteller han at engasjementet med Team Rynkeby startet med Jarle Kristiansen. Han var med og sykle til Paris i 2019, og meldte seg også på i 2020. dessverre satt pandemien en stopper for turen dette året, men han meldte seg på i 2021 også. Da ble det en norgestur fra Oslo til Trondheim på rundt 1.400 km på grunn av stengte grenser nedover i Europa.

– I 2022 tok jeg over stafettpinnen, men en velt på rittet den lille styrkeprøven (Lillehammer-Oslo) førte til at jeg ikke fikk syklet hele veien til Paris, forteller Ottestad.

Han var likevel med hele veien og bidro på serviceteamet de dagene han ikke fikk syklet.

Den ene blikkenslageren dro med den andre

Da de to barna til Ottestad meldte seg på til 2023 sesongen, kunne han ikke være noe dårligere selv.

– Det ble derfor enda et år som Rynkebyer for min del, sier Ottestad.

I jakten på sponsorer var han i kontakt med Terje Eriksen, som var interesert i en skikkelig utfordring.

– Det endte med at også Terje søkte. Med så mange blikkenslagere, slang også Jarle seg med, for 4. gang. Siden alle har tilknytning til lauget i Oslo, vil jeg si det er her vi «fant» hverandre, sier Ottestad.

Både Roald & sønn, Kaarud blikk Gunvaldsenog sønn, Albretsen og Grohshennig og O.E Wolds eftf var i 2023 såkalt gullsponsor (25.000) for Team Rynkeby, og fikk derfor logo på sykkeldraktene. Bliblikkenslageroslo.no var i tillegg med som platinumsponsor (125.000 +), og her har mange medlemsbedrifter fra VBL vært med og bidratt, i hovedsak de fra Oslo.

– Totalt har Blikkenslagerne fra Osloregionen bidratt med Drøyt 250.000,- til saken vi jobber for, avslutter Ivar Ottestad, blikkenslagermester/Eier i O.E wolds eftf.

Powered by Labrador CMS