Ventilasjons- og blikkenslagerbedriftenes Landsforbund (VBL) skal lage ny nettside for å fremme faget. I den forbindelse trengs det mange gode bilder som både beskriver bredden og de mange kreative prosjektene som finnes rundt i landet.

– Vi vil i mye større grad vise frem de synlige resultatene bransjen skaper med denne nettsiden. Derfor trenger vi hjelp til å samle bilder fra bransjen, sier Tirill Ilebekk Hansen som er kommunikasjonsrådgiver i Bekk og Bruse Kommunikasjon AS. Hun er engasjert av VBL for å øke rekrutteringen, og nettsiden er en del av dette.

Vi jakter etter bilder av god kvalitet som både viser prosessen og de ferdigstilte prosjektene. Vi ønsker oss gode bilder av alt det flotte som skapes i medlemsbedriftene – imponerende fasader, tak, kupler, ventilasjonsanlegg, interiørdetaljer og så videre, sier Ilebekk Hansen.

Ingen har sagt nei

Noen har allerede begynt å sende inn blinkskudd, og det er tatt kontakt direkte med en del bedrifter som har gode profiler i sosiale medier og spurt om å få bruke bilder de har.

– Foreløpig har ingen sagt nei til å gå oss tilgang til bilder, og vi ønsker oss mange flere som vi kan velge blant. Vi mangler fortsatt gode bilder av folk på jobb, gjerne av lærlinger eller ferske blikkenslagere, sier Ilebekk Hansen.

Foruten bilder til nettsiden trengs det bilder til bruk i trykket informasjonsmateriell, som for eksempel rollups og presentasjoner.

Mangler ventilasjon

– Det vi fortsatt mangler er gode bilder som kan illustrere ventilasjonsiden av faget. Så hvis noen enten sitter på noen gode bilder her, eller har mulighet til å ta noen i sakens anledning hadde det vært fantastisk, sier hun.

Alle som bidrar med bilder blir listet opp og linket til på den nye nettsiden. På trykket materiell vil fotografen krediteres.

– Alt materiell som produseres i prosjektet vil lastes opp i en felles bank som alle bedrifter og opplæringskontorer oppfordres til å ta i bruk. Det vil forhåpentligvis bidra til at det for flere blir enklere å synliggjøre faget lokalt, sier Tirill Ilebekk Hansen.

Har du bilder du vil dele, spørsmål om prosjektet eller om bruken av bildene, kan du ta kontakt med tirill@bekkogbruse.no.