Allerede som 17-åring begynte han hos Ugelvik Nesset som blikkenslager før det ble YIT og R. Aarøe og til slutt hos Brattset.

– Da ble jeg spurt om jeg ikke kunne begynne som rørlegger hos min far, og har i tre år jobbet med annet enn blikk, sier Sagli Sande til Blikkenslagere.no.

Nå står han i eget verkstedlokale og har hendene fulle med oppdrag som blikkenslager i Fræna i Romsdal. Hans far driver Comfort Rørpartner på samme sted og foreløpig går driften under dette firmaet.

– Min far fant en dag et verksted med utstyr som var til salgs i Nordland og lurte på om det var av interesse. Jeg sa ja og hentet knekke og alt utstyr for ett år siden, forteller Sagli Sande som har mellom lagret maskinparken helt til nå.

For en måned siden var alt på plass og han kunne komme i gang med det han egentlig var utdannet til.

Endelig er Odd Sigurd Sagli Sande tilbake som blikkenslager i eget verksted.

Endelig er Odd Sigurd Sagli Sande tilbake som blikkenslager i eget verksted.

Stas å være tilbake som blikkenslager

Etter en omtale i lokalavisen Romsdals Budstikke eksploderte forespørslene, og allerede nå har han mer enn nok å henge fingrene i.

– Siden vi er plassert nær byggvarehandelen Dale Malo og Comfort som har mange kunder, blir vi anbefalt og får mange henvendelser.

Odd Sigurd Sagli Sande synes det er stas å være tilbake som blikkenslager, og elsker kontakten med kundene, samtidig som han får jobbe med blikk, slik han er vant til.

– Hit kommer det nå jevnt med kunder med både små og større oppgaver. Det er viktig å ha god service og ta seg av kundene selv om de i første omgang kommer med små oppgaver. Da kommer de gjerne igjen senere og skal gjøre større arbeider på et tak, sier han.

Så langt er det mange typer beslag, men også bestillinger på større pipehatter til kommunale bygg. Siden Comfort-butikken har avtale med kommunen, får blikkenslageren naturlig tilgang på en del oppdrag.

– Å jobbe her på verkstedet og så ut for å montere er en flott veksling i arbeidsdagen, sier han.

Ventilasjon

Det er allerede planer om å utvide virksomheten med flere ansatte.

Foreløpig er det utvendig blikk som står i fokus, men Sagli Sande har jobbet mye med ventilasjon tidligere. Med rør-bedrift i samme hus er det naturlig å tenke kombinasjon der det er snakk om ventilasjon og rør som møter hverandre.

– Tidligere har jeg jobbet en del med montering av varmepumper, og det kan være greit å ha annet enn utvendig blikk å holde på med når vinteren kommer. Vi får se hvordan det utvikler seg, men det ser lyst ut, sier Odd Sigurd Sagli Sande.

Odd Sigurd Sagli Sande får hjelp av sin bror Karl Inge til regnskapsmessige oppgaver siden han jobber i Comfort-butikken.

Odd Sigurd Sagli Sande får hjelp av sin bror Karl Inge til regnskapsmessige oppgaver siden han jobber i Comfort-butikken.

Foto: Anders Tøsse

 

Odd Sigurd Sagli Sande kjøpte opp et komplett blikkenslagerverksted i Nordland og flyttet det til Romsdal.

Odd Sigurd Sagli Sande kjøpte opp et komplett blikkenslagerverksted i Nordland og flyttet det til Romsdal.

Foto: Anders Tøsse, Vest Vind Media