Nominasjonene strømmer inn til kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker. Her nomineres og stemmes det på håndverkere som fremstår som mest hyggelig overfor kundene.

Mens det tidligere har vært flere gode kandidater fra ventilasjons- og blikkenslagerfaget med Elisabeth Heien som finalist, har det i år vært svært stille med nominasjoner i ventilasjons- og blikkenslagerfaget.

Eneste kandidat så langt er Michael Selbo. Han har jobbet i 10 år som montør for familiebedriften YSH BOLIGVENTILASJON OG SERVICE AS i Steinkjer. Han har ikke formell utdannelse innen ventilasjon- og blikkenslagerfaget, men jobber med montering av ventilasjon i bolig, industri og næringsbygg.

– Det er artig å bli nominert. Godt humør bidrar til en bedre arbeidsdag, sier Michael Selbo til Blikkenslagere.no.

Punktlig

Han blir berømmet for sin punktlighet, men mener selv det kan være andre som er enda mer punktlig. Likevel er han opptatt av å møte i rett tid, eller si fra om det blir forsinkelser.

– Noen bidrar til negative rykter om at håndverkere ikke er til å stole på. Derfor er det viktig å møte opp i rett tid og heller si fra om det blir endringer. Som bedrift er vi avhengig av et godt omdømme for å få gjenkjøp senere, sier Selbo.

Kan gjøre feil

– Alle kan gjøre feil, men da gjelder det å vise godt humør og være innstilt på å ordne opp. Vi er mye hjemme hos folk og monterer ventilasjon, og da er det viktig å være positiv og ha godt humør, påpeker Michael Selbo.

Det er Frode Lorvik som har nominert ham til denne prisen og gitt følgende begrunnelse:

– Kommer alltid til rett tid! Norges mest punktlige håndverker! Alltid smilende og glad!

Så langt har årets konkurranse rekordengasjement med over 600 nominasjoner og 35 000 avgitte stemmer.

Her ser du alle kandidatene: