Nyheter

Langvas AS har hatt flotte prosjekter i Ålesund.Her er det patinert sinktekking på ca 500 m2 i Ålesund sentrum.
Langvas AS har hatt flotte prosjekter i Ålesund.Her er det patinert sinktekking på ca 500 m2 i Ålesund sentrum.

Fra nesten konkurs til vekst på 3 år

Det solide firmaet holdt på å gå konkurs, men har reist seg . Nå trenger de flere blikkenslagere og taktekkere for å ta unna alle oppdragene.

Publisert

I 2015 var situasjonen kritisk for Langvas AS og en akkord reddet dem fra konkurs. En stor omstrukturering måtte til og ny ledelse har snudd nærmest opp ned på det meste.

– Det var som å rive ned og bygge opp alt stein for stein, sier daglig leder Bjørn Vidar Giske.

Han kom inn som styreleder i 2015 for å ta tak i ulike problemstillinger, og passe på at akkorden førte til at de ansatte beholdt jobbene sine.

– Det offentlige tapte ikke ei krone, banken tapte mindre enn om det ble konkurs og leverandørene fikk 6 millioner kroner, sier Giske.

Han ble i 2016 tatt inn som daglig leder med erfaringer for å rydde opp i virksomheter som har slitt.

Gradvis har firmaet snudd skuta og går nå i pluss med vekst i omsetningen. Nå går det så bra at de er på jakt etter flere blikkenslagere og taktekkere i avdelingene i Molde og Ålesund.

Går 2,2 millioner i pluss

I fjor var omsetningen på 48 millioner kroner. Innen desember i år omsatte de for 52,2 millioner kroner. Driftsresultatet fra i fjor på minus 0,7 millioner kroner er snudd til 2,2 millioner kroner i pluss for 2018.

– Ikke alle banker hadde blitt med på en slik akkord. Akkord har ført til utfordringer med tilliten både hos leverandører og ellers generelt i markedet. Men gradvis har vi nå fått tilbake tilliten gjennom mange ulike tiltak, sier Giske.

Hele bilparken er skiftet, HMS-rutiner har blitt mye bedre, logistikken er endret slik at driften blir mer rasjonell, fra nyttår innføres nettbrettløsninger som gir bedre flyt i informasjon, samt en mer aktiv styring av prosjektene.

Langvas har nå 40 ansatte, hvor 8 av dem jobber i Molde. Avdelingsleder i Molde, Torbjørn Rausand, har planer om å gå av med pensjon og det er startet prosess for å ansette ny. Samtidig søkes det etter blikkenslagere og taktekkere, både i Molde og Ålesund.

Stor fasadejobb

– Markedet har generelt vært økende. Noe som har bidratt til at vi har fått flere prosjekter å jobbe med. Men det har vært lite respons foreløpig på utlysningene etter flere ansatte.

På nyåret er Langvas i gang med en stor fasadejobb på sykehuset i Ålesund som skal rehabiliteres. I tillegg er både skoler, idrettshaller og andre bygg i ordreboka.

Giske mener markedet for taktekkere er støvsugd i hele landet, og gode blikkenslagere er det vanskelig å få tak i. Å få ungdom til å ta utdannelse som håndverker er heller ikke så lett.

Powered by Labrador CMS