Nyheter

Magne Brekstad i Freiblikk har et luksusproblem og det er at han av og til må si nei til oppdrag grunnet store oppdragsmengder.
Magne Brekstad i Freiblikk har et luksusproblem og det er at han av og til må si nei til oppdrag grunnet store oppdragsmengder.

Freiblikk i Kristiansund har fulle oppdragsbøker: Må av og til si nei

Freiblikk i Kristiansund har én utfordring; å få unna alle oppdragene. – Vi har ingen ønsker om å bli veldig store, men et par til i staben hadde vært bra, sier Magne Brekstad.

Publisert

Magne Brekstad (41) er blikkenslagermester og i 2018 startet han opp og driver Freiblikk sammen med kollega Frank Bøe.

– Jeg debuterte i faget som 20-åring hos Kjell J. lund i Kristiansund der jeg var i 16 år. Så besluttet kollega Frank og jeg at vi ville begynne for oss selv, forteller Magne Brekstad.

Ingen nedetid

– En stund etter at vi startet ansatte vi min storebror Leif Brekstad og senere ansatte vi en til i 2020. Nå har vi i tillegg en innleid inne av og til, forteller Magne.

Freiblikk har en samarbeidsavtale med ventilasjons- og ingeniørfirma Northerm AS som prosjekterer for boliger og næringsbygg.

– Vi gjør all mulig montering for dem. Vi gjør også små og store jobber for blant andre Betonmast Røsand AS. Det dreier seg om utvendig beslag, gesimser og fasader. Vi har gjort større prosjekt som Nordlandet barnehage i Kristiansund og et stort sykehjem i byen.

Så dere har nok å gjøre?
– Ja! Vi er fullbooket ut på nyåret neste år. Vi har faktisk ikke hatt noe nedetid i det hele tatt siden vi startet og vi har måttet si nei til flere oppdrag underveis. Det er utvilsomt et luksusproblem, sier Magne Brekstad.

Frank Bøe legger inn tegning av mønebeslag på bukkemaskinen i verkstedet.
Frank Bøe legger inn tegning av mønebeslag på bukkemaskinen i verkstedet.

Men like fullt et problem?
– Ja, det kan du si. Vi ønsker ikke å bli så veldig mye større, men vi har planer om å ansette flere. Vi skal ut med annonser nå og ønsker i hvert fall en til. Det optimale er kanskje at vi er fem-seks. Vi skulle gjerne hatt en lærling, men det er ikke lett å få tak i folk. Som alle andre er vi nødt til å gå ut og stjele folk fra andre bransjer, smiler Magne Brekstad.

– Men det er ikke så mange å ta av her, legger han til.

Freiblikk lager beslag, takhatter og pipehatter på eget verksted på oppdrag fra andre:

Alltid behov

– Av og til er det større prosjekter på gang. Det skal for eksempel bygges et nytt operabygg i Kristiansund. Det er et svært prosjekt og vi har kanskje mulighet til å få noe der. I tillegg skal det nå bygges en ny campus nede på kaia for høyskolen. Det var for stort for oss; to andre blikkenslagere slo seg sammen og fikk oppdrag der. Men, som sagt, tilgangen på jobber er ikke noe problem.

Hva med at rentene stiger nå? Kan det endre situasjonen, tror du?
– Vi kan kanskje forvente en liten endring i privatmarkedet, men det er alltid behov for blikkenslagere. Det er alltid behov for å få gjort reparasjon og vedlikehold, sier en svært optimistisk Magne Brekstad i Freiblikk i Kristiansund.

Powered by Labrador CMS