Mann med skjegg i svart jakke foran verktøybenk der bakveggen med tagget med Blikk1 i friske farger.
Sven Erik Knutsen er leder i NM-komiteen for blikk.

Går mot utsettelse av NM i blikk

WorldSkills sliter med påmeldingen til NM i yrkesfag i Førde. Kun 14 yrkesfag er påmeldt, deriblant blikk. Det er så få at arrangøren vurderer å utsette arrangementet til våren 2025.

Publisert Sist oppdatert

Arrangementskomiteen for NM i blikk bestående av Sven Erik Knutsen, Kjell Hæggernæs, Stein Erik Sliper og Lisbeth Schjelde hadde møte mandag og behandlet spørsmålet om hvordan de stilte seg til en utsettelse til våren 2025. Dette spørsmålet har WorldSkills stilt til de 14 påmeldte yrkesfagene. 11 har sagt ja til utsettelse og mandag sa også arrangementskomiteen for NM i blikk ja.

– Vi stiller oss positive til en utsettelse av arrangementet, men stiller oss noe uforstående til at det blir flere deltakere neste år, sier leder i NM-komiteen, Sven Erik Knutsen som innrømmer at en utsettelse skaper litt kluss.

– Selv om ingen NM-deltakere er klare, er det mange opplæringskontorer og VBL-avdelinger som har jobbet med dette en liten stund og de har funnet sine kandidater. Ved å flytte NM, vil det fort kunne bli utfordringer rundt om de passerer aldersgrensen og om det er for lenge siden de gikk opp til svenneprøven. Men nå får vi se hva WorldSkills konkluderer med, men alt tyder på at NM i blikk blir først neste år, sier Knutsen.

Det er forventet en avgjørelse i løpet av et par uker hvorvidt årets yrkes-NM flyttes til neste år. 

Powered by Labrador CMS