Til daglig farter han rundt i Hedmark og Ringsaker for å legge beslag, og gjøre andre oppgaver som blikkenslager. I helgene er Tony Nilsson ofte å se på en scene i regionen hvor han er Elvis-imitator.

– Jeg har fått spørsmål fra min manager om å satse på fulltid med å være Elvis, men det passer meg bedre slik livet er nå, sier 33-åringen med bosted i Elverum. Han jobber for T.C.B AS som har 3 ansatte som monterer beslag, pipehatter og legger om hele tak.

Med forlovede og 3 barn i aktiv alder er denne tilværelsen mer tilfredsstillende enn om han skulle reist rundt i Norge og utlandet i flere måneder på turné som Elvis.

– Nå kan jeg være på opptredener 3 av 4 helger i måneden, men det er korte reiser forhold til om jeg skulle vært borte i månedsvis, påpeker Nilsson.

Han begynte tidlig i tenårene å bli med sin far, som var blikkenslager. Her lærte han gradvis hvordan utførelsen med beslag og andre oppgaver skulle være, og har i voksen alder satset på dette som yrke.

Slik er Tony Nilsson som Elvis på fritiden.

Slik er Tony Nilsson som Elvis på fritiden.

Tar hele taket

De mer avanserte utførelsene som båndtekking utføres ikke av firmaet. Istedet satser de på tak på privatboliger. Da tar de gjerne hele taket med alt som hører med av beslag, pipehatter og annet.

– Selv om jeg har jobbet med dette noen år, trives jeg veldig godt med tilværelsen slik den er, sier han.

Som regel leies andre blikkenslagerfirmaer i området inn for å knekke beslag og gjøre de klar til at T.C.B monterer på bygget. På byggeplassen hører Tony Nilsson ikke på Elvis-musikk, men når han kommer i bilen er det gjerne verdensstjernen som spilles på stereoen.

Til Nashville

Snart blir det en ukes tur hvor Elvis står i fokus. 19.-22. mars er han nemlig invitert til selveste Nashville, hvor det blir konkurranse blant 20 utplukkede personer fra hele verden. Her skal de konkurrere om å være verdens beste Elvis-imitator.

– Jeg har forsøkt å bli med også tidligere, men først i år lykkes jeg. Det er stort bare å få bli med, så jeg har ikke noen tanker om plassering fordi konkurransen er veldig tøff, sier Nilsson.

Det blir en uke i USA sammen med forloveden for å oppleve litt av hvert, foruten å konkurrere. Derfor må han ha noen fridager fra sitt daglige virke som blikkenslager.