En imponert arbeids- og inkluderingsminister Torbjørn Røe Isaksen ble etter omvisning og orientering om prosjektet utfordret til å prøve sine ferdigheter. Den tok han på strak arm og håndterte saksa mot blikket til beskuelse fra fagfolk som vet hvordan det skal gjøres.

Å få høre at fra kull 1 og 2 fra NAV-prosjektet Yrkesstolthet, er 17 av 20 i fast jobb, overbeviste statsråden om at dette er riktig måte å rekruttere til bransjen på, sammen med tradisjonell utdannelse.

Han besøkte kull 3 ved Charlottenlund videregående skole og møtte rektor Marit Flak Stovner, og fikk en orientering av Janne Loeng fra NAV og Lisbeth K Schjelde som er daglig leder i Opplæringskontoret BTV.

– Statsråden var meget godt fornøyd med dette prosjektet og at det rekrutterer så mange inn i arbeid, sier Lisbeth K Schjelde etter besøket.

Lisbeth K Schjelde fra Opplæringskontoret BTV i samtale med statsråd Terje Rød Isaksen.

Lisbeth K Schjelde fra Opplæringskontoret BTV i samtale med statsråd Terje Rød Isaksen.

Møtte lærlingene

Blikkenslager Svenn Ole Morten Bøkseth fra Trønderblikk AS delte sine erfaringer fra prosjektet, og statsråden fikk snakke med lærlingene Jørgen Groven fra Profftak Trøndelag AS, Helle Rønning, Trønderblikk AS og Espen Rønning fra Trøndelag Isolering AS.

Lærer Stig Mosand fortalte om hvilke oppgaver de jobber med i prosjektet som skal utdanne nye fagfolk.

Godt samarbeid

– Det er et godt samarbeid med NAV, Trøndelag fylkeskommune, Charlottenlund videregående skole, opplæringskontoret og medlemsbedriftene som bidrar til at prosjektet lykkes. Medlemsbedriftene utfører en svært god jobb med å lære bort faget til unge og voksne lærlinger. De tar et samfunnsansvar som er viktig, sier Lisbeth K Schjelde.

Nå er også Rogaland i gang med et lignende prosjekt hvor personer som av ulike grunner har falt utenfor det ordinære utdanningssystemet får en mulighet gjennom samarbeidet mellom NAV, skole og bedrifter.

Statsråden fikk demonstrert hvordan en pipe kan lages på verkstedet. Foto: Lars Bugge Aarset

Statsråden fikk demonstrert hvordan en pipe kan lages på verkstedet. Foto: Lars Bugge Aarset

Terje Rød Isaksen fikk mange positive opplevelser under besøket. Foto: Lars Bugge Aarset

Terje Rød Isaksen fikk mange positive opplevelser under besøket. Foto: Lars Bugge Aarset