Peter Fahlström startet opp blikkenslagervirksomhet i 2015. Samtidig drev Ole-Morten Magnussen for seg selv. De søkte sammen i 2016, og fra 1.januar 2019 startet de nytt selskap med navnet Blikkenslager Fahlstrøm & Magnussen AS.

Med tilhold i Fredrikstad er det mange konkurrenter i regionen. Likevel strømmer prosjektene på slik at de knapt klarer å ta unna.

– Nå er det så mye på gang at vi vil ansette et par nye blikkenslagere nå. Men i april og utover ser det ut til å bli så mye å gjøre at vi sikkert kunne hatt 10 flere ansatte, sier Peter Fahlström til Blikkenslagere.no.

Bedriften har gått ut og søkt etter blikkenslagere, men innser at det er vanskelig å få tak i nok kvalifiserte fagfolk for å dekke den store etterspørselen de har for tiden. I fjor prøvde de å leie inn folk, men erfarte at det er vanskelig å få tak i noen som er selvgående nok. På lenger sikt ønsker bedriften 5 tomannslag som kan være sammen på prosjekt.

Bedriften har i dag 6 ansatte, hvorav en lærling. En annen lærling er nettopp ferdig med læretiden og skal svennebrevet.

– Januar i år var den beste måneden vi har hatt til nå og fra april og fremover sommeren ser det helt sprengt ut. Derfor har vi et prekært behov for flere fagfolk, sier Fahlström.

Sink-tak har blitt lagt i vinter med lite snø og kulde.

Sink-tak har blitt lagt i vinter med lite snø og kulde.

Fasade-arbeid på denne Rema-butikken er et av prosjektene.

Fasade-arbeid på denne Rema-butikken er et av prosjektene.

Borettslag og sink-hytter

Nå er de i sving med Engelsviken Sjøhus som har 38 leiligheter. Her er det mye beslag, gesimser og omramminger av vinduer. De jobber også med båndtekking på en Rema-fasade.

– Samtidig er vi snart klare for oppstarte på et borettslag og 3 hytter med sink på Hvaler.

– Alt dette fører til en del overtid for å rekke over alt, men vi skulle gjerne vært noen flere ansatte for å ta unna alle ordrene vi har, påpeker Fahlström.