Nå bygges det hytter som aldri før i Kvitfjell og Hafjell, samtidig som et stort leilighetsbygg med 49 leiligheter i Kvitfjell skal ha beslag og ventilasjon fra blikkenslageren.

Hallum Tak og Blikk AS på Fåvang ligger midt i et område hvor det for tiden er stor aktivitet. Tross korona-pandemi har mange entreprenører fullt opp å gjøre med å bygge, og da gir det også høy aktivitet for blikkenslagerbedriften.

– Vi har lenge hatt hendene fulle med arbeid. Det gamle verkstedet med en enkel knekke og saks førte til en propp som hindret oss i hverdagen, sier daglig leder Frode Hallum til Blikkenslagere.no.

For nesten to år siden kjøpte han et nabobygget, et nedlagt bakeri. Nå er lokalene pusset opp og det gamle verkstedet på 100 kvadratmeter er byttet ut med et nytt moderne verksted på 280 kvadratmeter.

Mer effektivt

Blikkenslager Frode Hallum (t.v.) og Svein Erik Asheim fra Alf I. Larsen AS har fått montert tre maskiner i verkstedet.

Blikkenslager Frode Hallum (t.v.) og Svein Erik Asheim fra Alf I. Larsen AS har fått montert tre maskiner i verkstedet.

Tre nye maskiner gir en mye mer effektiv produksjon som er nødvendig for en bedrift i vekst.

– Nå kan vi ta flere oppgaver i en operasjon med de nye maskinene. Vi har fått maskiner som tar 2,5 meters bredder og har tatt i bruk coil, forteller Hallum.

Alf I Larsen AS har levert tre maskiner som nå er montert og tatt i bruk.

Alle er av merke Jouanel. Her er det en knekke med modell Jouanel PTS 2600 på 2,6 meter arbeidslengde og har en kapasitet på 2,5 mm stål med grafisk skjerm.

Flere ansatte

Saksen er Jouanel CGI 2600 BAE med arbeidslengde på 2,55 meter med kapasitet i stål på 2 mm. Den har CNC styrt skjerm og har bakanslag på 750 mm.

Den tredje maskinen er en klippelinje, Jouanel MLC1250-HT-BD + DPF 1250 elektrisk spindel med kapasitet i stål på 1,2 mm, har 5 slissekniver og CNC-styrt skjerm.

Hallum Tak og Blikk har økt til 10 ansatte og har fått en ny faglært på laget, samtidig som de rekrutterer ansatte som de lærer opp selv.

– Vi har gode utsikter fremover og inn i 2021. Mange av våre entreprenørene-kunder har stor aktivitet. Nå har vi investert i både lokaler og maskiner, så det blir ikke så mye overskudd i driften dette året. Derfor blir oppgaven fremover å stabilisere virksomheten for å få bedre driftsresultat etter hvert, sier Frode Hallum.

Med god styring via skjerm er det lett å produsere varer mye raskere enn tidligere.

Med god styring via skjerm er det lett å produsere varer mye raskere enn tidligere.