Ventilasjon

Bilene til Comfort Teknikk står stille, men det jobbes for ny oppstart.

Konkurs, men vil starte opp igjen

Konflikt, samt korona-utsatte prosjekter førte til at bedriften måtte gå til skifteretten.

Publisert

Sør-Trøndelag tingrett åpnet forrige onsdag konkurs i Comfort Teknikk AS. 10 ansatte mistet dermed arbeidsplassen. Da konkursen ble åpnet var allerede 5 ansatte permittert på grunn av en vanskelig situasjon.

Nå begrunnes hovedårsaken av konkursen med en konflikt som har pågått med Orkland kommune, etter at Comfort Teknikk AS utførte arbeid på kommunens bygg med ny fabrikk til fiskeforedlingsbedriften Isfjord på Orkanger.

Her hadde bedriften entreprisen på ventilasjonsanlegg og kjøling. I ettertid har kommunen kommet med et erstatningskrav som Comfort Teknikk mener er urettmessig. Dette var også delvis årsaken til at noen ble permittert.

I tillegg har det vært noen andre prosjekter som har stanset opp på grunn av koronakrisen.

– Dette er veldig synd for bedriften, og ikke minst for de ansatte. Mange prosjekter ble satt på vent i mars, men hovedårsaken til konkursen er konflikten i Orkanger, sier daglig leder Magnus Tjelle til Blikkenslagere.no.

Vil komme i gang snart

Først var planen at de ikke skulle starte opp igjen, men nå jobbes det med å komme i gang med et nytt selskap. Hvor mange ansatte de blir og i hvilken form, er ennå uklart. Men det er mål om å tilby tjenester innen prosjektering og montering av ventilasjonsanlegg slik som de har hatt til nå, og det kan være aktuelt å gå inn i prosjekter som det konkursrammede selskapet hadde.

– Målet er å komme i gang igjen så snart som mulig. Selv om det har vært en periode med prosjekter på vent og serviceoppdrag som er utsatt på grunn av korona-situasjonen, tror vi at markedet igjen vil komme gradvis igang igjen, sier Tjelle.

Comfort Teknikk ønsket å få til en avtale med Orkland kommune, men så til slutt at dette ble vanskelig og så ingen annen utvei enn konkurs. Prosjektleder John Anders Elvrum i Orkland kommune sier til Adresseavisen at de opplever at Comfort Teknikk ikke har vært i stand til å oppfylle kravene de har stilt som byggherre.

– Vi snakker tross alt om en bedrift som produserer mat, og hvor man er helt avhengig av riktige temperatur- og klimaforhold. Vi har hatt en løpende dialog, og vi har varslet hele veien om ting som ikke har fungert, sier Elvrum til avisa.

Comfort Teknikk AS mener bygget ble tatt i bruk før det skulle vært ferdig i henhold til avtalen, noe som Elvrum avviser.

– Nei, vi hadde tatt over bygget, og de mente seg ferdig med sine forpliktelser. Samtidig har vi underveis oppdaget skjulte feil og mangler, uttaler Elvrum.

Nå har bedriften 10 millioner kroner i gjeld, mens verdiene i selskapet er anslått til snaut 3,2 millioner.

Powered by Labrador CMS