KM Ventilasjon leverer ventilasjon til den nye nye padelhallen på Hilleren utenfor Bergen.
KM Ventilasjon leverer ventilasjon til den nye nye padelhallen på Hilleren utenfor Bergen.

Opplever økende oppdragsmengde

Ventilasjonsbedrifen sørger for inneklimaet i ny padelhall, Norsk jernbanemuseum og Danckert Krohn kulturhus.

Publisert Sist oppdatert

Med sine 10 ansatte og over 25-års erfaring innen blikkenslagerfaget, har likevel alltid blikkenslagerdelen utgjort kun en liten del for KM Ventilasjon i Bergen. Med sitt sterke fokus på inneklimaløsninger har bedirften fått et solid fotfeste i markedet.

Daniel Hoff, daglig leder og prosjektleder i KM Ventilasjon.
Daniel Hoff, daglig leder og prosjektleder i KM Ventilasjon.

Nå er har de flere spennende prosjekter gående samtidig: Ny padelhallen på Hilleren utenfor Bergen, Norsk jernbanemuseum og det verneverdige bygget Danckert Krohn kulturhus, noe som byr på mange utfordringer.

– Padelhallen på Hilleren er på 2250 kvadratmeter. Det blir mange meter med ventilasjonskanaler, sier Daniel Hoff, daglig leder og prosjektleder i KM Ventilasjon.

KM Ventilasjon har også et tilsvarende ventilasjonsprosjekt i september i den nye hallen som bygges på Askøy like utenfor Bergen.

Et skikkelig løft for skolene i Bergensområdet

Den siste tiden har skolene i Bergensområdet gjennomgått er «kvalitetssjekk» for å bli helseverngodkjent. Før sommeren manglet fortsatt 16 skoler. Dette betyr arbeid for dem som driver med ventilasjon og inneklima.

Bergen kommune la i vår ut anbud på prosjektet med teknisk oppgradering på Ortun skole.

– HENT er totalentreprenør og vi er engasjert som ventilasjonsentreprenør på prosjektet for å utbedre inneklimaet. Bygget er fra 1969, så der er det mye å ta tak i, sier Hoff.

Videre forteller han at prosjektet som starter i november, omfatter komplett arbeid med prosjektering og bygging av nye ventilasjonsrom på taket, nye ventilasjonsanlegg med tilhørende kanalnett, innvendige bygningsmessige- og tekniske arbeider.

KM Ventilasjon har hatt mye arbeid på skoler tidligere, men det er fremdeles veldig mye å ta tak i, på både skoler og barnehager i Bergensområdet.

– Nå når det trangere tider for private aktører pga. renter og andre økte kostnader håper jeg det offentlige bruker tiden til å gi skoler og barnehager ett skikkelig løft, sier Hoff

KM Ventilasjon i Bergen har levert mange ventilasjonsanlegg til større prosjekter i regionen.
KM Ventilasjon i Bergen har levert mange ventilasjonsanlegg til større prosjekter i regionen.

River det gamle

På Ortun skole er det i dag bare avtrekksvifter. Friskluften kommer fra luftespalter i vinduene og yttervegg. Det gir en lite energiøkonomisk drift og et dårlig innemiljø.

Siden dimensjonene er mye mindre enn det nye anlegget og det ikke eksisterer kanaler for tilluft, var det ikke aktuelt å gjenbruke noe av det eksisterende.

– Vi skal rive det gamle og bygge et helt nytt luftbehandlingsanlegg med ventilasjon. Det blir nytt ventilasjonsrom på taket av skolen. Det nye anlegget skal sørge for behovsstyrt ventilering tre etasjer, sier Hoff.

De nye anleggene får en kapasitet på over 60.000 kubikk luft per time med en varmegjenvinningsgrad på over 80 prosent.

Ønsker flere folk

– Vi opplever økende oppdragsmengde og har behov for flere ventilasjonsmontører og serviceteknikere. Lærlinger er garantert å få plass og får lønn under utdanning i en godkjent opplæringsbedrift, sier Daniel Hoff, daglig leder og prosjektleder i KM Ventilasjon.

Powered by Labrador CMS