HB Blikk har utført sin største jobb noen sinne, på meierikvartalet i Lillestrøm.

Parapetbeslag 63 meter over bakken

Meierikvartalet er det største byggeprosjektet i Lillestrøm og er blitt et landemerke i byen. Blikkenslagerjobben var det HB Blikk som fikk og deres største hittil.

Prosjektet startet i 2020 og ferdigstilles denne høsten. Meierikvartalet Byggetrinn B består av totalt 70.000 kvadratmeter med næring og over 350 leiligheter fordelt på seks bygg. Tre av tårnhusene er på 15, 17 og 19 etasjer.

– Et slikt prosjekt krever mye ressurser og vi ble da nødt for å nedprioritere andre oppgaver. Det er aldri hyggelig å si nei, men nødvendig og et valg vi tok i forkant, sier John Grimstad-Henninger, kobber og blikkenslagermester fra HB Blikk AS.

Omsetningen på prosjektet runder 20 millioner kroner.

Blest i byen

– Prosjektet har skapt blest i byen og da også for HB Blikk. Nå når det står ferdig syntes vi prosjektet ruver på en veldig god måte og de forskjellige materialene som er benyttet harmonerer veldig godt, sier Henninger.

Han forteller at for bedriften og alle gutta som har bidratt, er det artig å ha bidratt på Lillestrøms mest omtalte og største prosjekt.

Henninger håper dette kan bidra til at de kan være med å bygge flere av kvartalene som er planlagt bygget i Lillestrøm fremover.

For HB Blikk, som har verkstedet sitt lokalisert i Lillestrøm, blir de meget mobile med kort leveringstid. 

Fra før av har de bidratt med beslag og fasadearbeider på tre av de nye kvartalene i byen.

HB Blikk har hatt en luftig jobb på meierikvartalet.

Har produsert milevis med beslag

– Vi har benyttet rundt 30 tonn aluminium og produsert milevis med beslag på verkstedet vårt. De fleste byggene har vi benyttet durafrost fra Lindab, som er en lakk med struktur og gir en fin overflate på beslagene, sier Henninger.

Ett bygg skiller seg ut fra de andre. Her har vi benyttet aluminium lakkert med pvdf lakk i flere nyanser.

– Bygget som heter B4B har vært det mest krevende bygget vi har hatt på prosjektet. Bygget ligger nærmest jernbanen og fasaden er kledd med 4.500 kvadratmeter alukompositt fra Stacbond, i fire forskjellige gråtoner med forskjellig glans. Det skaper en helhet i fasaden, sier Henninger.

Noen felter på fasaden har høyglanslakk og skaper gjenskinn fra området og byggene rundt. Vær og sol speiler seg i fasaden og gir en spennende effekt. Komposittplatene er knekt over gesimsen og også inn i smyg på alle vinduer og dører.

Praktisk utfordring

For HB Blikk har det vært utfordrende å arbeide parallelt med jernbanen, med flytoget som fyker forbi. Logistikken har vært krevende, særlig å heise inn materiell, da det ikke er mulighet til å benytte kraner på grunn av sikkerheten.

– Alt og alle må klaffe. Fra det administrative til organisering, produksjon på plassen og produksjon på verkstedet, avslutter John Grimstad-Henninger i HB Blikk AS.

 

Powered by Labrador CMS