"Gamle" og nye medeiere: Fra venstre Ørjan Tørresdal, Igoris Kastaljanovas, Torbjørn Tørresdal og Øyvind Tørresdal

Rehabiliterer tak de selv la for snart 50 år siden

Bedriften har hatt en solid posisjon i markedet i flere tiår. Nå begynner de å skifte tak de selv la for snart 50 år siden.

Haugesund Blikk A.S holder til i Tysvær i Rogaland. Styrelederen synes det er litt artig å se igjen egne tak fra lærlingetiden i «gamledager».

Torbjørn Tørresdal begynte som lærling i Haugesund Blikk i 1975 og har jobbet der siden. Han forteller at han rett som det er nå ser igjen bygg han selv var med å taktekke fra tiden som lærling.

– De takene jeg selv var med å legge, begynner nå å bli modne for rehabilitering, sier Torbjørn Tørresdal, styreleder i Haugesund Blikk.

Broren hans Øyvind Tørresdal er daglig leder i bedriften.

Selv har Torbjørn Tørresdal blitt 65 år og det nærmer seg et generasjonsskifte i bedriften han selv har eid og drevet sammen med Øyvind siden 1985. Han forteller at to av de ansatte, som har vært i bedriften snart 20 år også har kommet inn litt på eiersiden og trolig vil overta Haugesund Blikk 100 prosent og drive videre sammen.

Den ene av dem er nevøen hans Ørjan Tørresdal. Den andre er Igoris Kastaljanolas.

Stabil ordretilgang over lang tid

Haugesund Blikk har vokst jevnt og trutt siden Tørresdal overtok i 1985.

– Vi har vært rundt 20 ansatte siden rundt 2015. Omsetningen har ligget stabilt på drøyt 30 millioner kroner siden da, sier Tørresdal.

Han er fornøyd med at tilgangen på arbeid er så stor og at bedriften er så stabil.

– Vi har en intensjonsavtale med Speira Karmøy. Da de solgte ut arbeidet med reparasjon og lekkasjer av fasader og tak, fikk vi 150.000 kvadratmeter å passe på, forteller Tørresdal fornøyd.

Trafo Haugaland Kraft.

Stor takrehabilitering for RESQ

– Nå om dagen rehabiliterer vi rundt 4.000 kvadratmeter med 45-profil yttertak for RESQ, forteller Tørresdal.

Totalt er denne jobben fordelt på 7-8 bygg og flere av disse er nettopp noen av byggene Tørresdal selv har vært med å taktekke da de var nye.

– Takene har holdt seg bra. Det var god kvalitet på produktene den gangen, sier Tørresdal.

Men nå er det altså tid for å rive de gamle platene og legge nye renner, plater og beslag. Haugesund Blikk er omtrent halvveis i denne jobben som ble påbegynt siste halvdel av juni.

Med jobb på 3-4 bygg samtidig, måtte de raskt sikre taket og ta noen dagers pause da ekstremværet kom. Rester av plater fra taket måtte ned. Takflatene var heldigvis allerede ferdig.

Haugesund Blikk rehabiliterer nå rundt 4.000 kvadratmeter med 45-profil yttertak for RESQ.

Patinert kobber på trafostasjon

Tørresdal forteller at en annen spennende jobb de nettopp har hatt, var rehabiliteringa av Trafo Flotmyr for Haugaland Kraft. Der brukte de patinert kobber fra Nordic Green.

– Vi beslo trafostasjon med kobber. På trafoer kreves det eksplosjonsluker som kan slå opp. Vi isolerte lukene med kobberkassetter som pynt. I tillegg har Haugesund Blikk beslått med båndtekking. Både gesimsbeslag, dørfelter og dørene er i kobber, avslutter Tørresdal, styreleder i Haugesund Blikk.

Powered by Labrador CMS