VBL-styremedlem Knut Ivar Hov har engasjert seg for å markedsføre tilbudet ved Techcollage i Aalborg. Resultatet er at ti blikkenslager-lærlinger fra hele landet drar på fire ukers ukers i uke 41.

Rekordmange lærlinger til Danmark

Hele ti norske blikkenslager-lærlinger fra hele landet drar til ett måneds opphold hos Techcollage i Aalborg i oktober.

Publisert Sist oppdatert

Det som begynte som et lokalt initiativ fra VBLs avdeling i Agder, har nå fått nasjonal interesse. Etter at representanter fra administrasjonen og styret i VBL sentralt besøkte Techcollage, har styremedlem Knut Ivar Hov jobbet med markedsføring av det unike tilbudet til landets blikkenslagerbedrifter og opplæringskontorer.

Resultatet er at ti blikkenslager-lærlinger nå reiser til Aalborg for å delta på et fire ukers kurs.

– Det er veldig flott at bedrifter og opplæringskontorer over hele landet ser hvilket fantastisk tilbud dette er. Kurset er gratis for skandinaviske elever. Den eneste kostnaden er 1500 danske kroner per uke for kost og opphold ved skolens internat.

– Det er mange som gjør en fantastisk jobb med opplærlinger selv, men for de som ikke har den muligheten i hverdagen, eller ønsker å gi lærlingen det lille ekstra, er dette et unikt tilbud som er til hjelp både for lærlingene og for bedriften. Her får de lære både gamle og nye teknikker.

På dette verkstedet hos Techcollage i Aalborg vil ti norske blikkenslager-lærlinger få spennende påfyll nå i høst.

– Det er to kurs, et grunnleggende nå på høsten og et videregående til våren. Du må ha gjennomført grunnkurset for å kunne ta det videregående kurset. Derfor blir det nå ett år til neste mulighet, men dette skal vi utvikle videre, sier Knut Ovar Hov som brenner for rekruttering.

– Fra avdelingene har VBL sentralt fått beskjed at rekruttering er en prioritert oppgave. Dette er et unikt tilbud som alle som kan bør benytte seg av. Med ti norske lærlinger som drar denne gangen, har vi nådd en milepæl. Jeg er stolt av det Geir Salvesen og de andre i VBL Agder har dratt i gang og at dette nå har gått fra å være et lokalt tilbud på Sørlandet til å bli et nasjonalt tilbud, sier Hov.

Kurset for de norske blikkenslagerlærlinger starter i uke 41.

Både styrerepresentanter og administrasjon fra VBL besøkte TechCollege i fjor høst. Fra venstre: Geir Salvesen, Pål Sagen, Knut Ivar Hov, Ane Dyrnes, Jørn Ove Drengenes, Eivind Johanson (Kristiansand Håndverkerforening) og Liv Jorunn Lindgren (Agder Lærlingesenter).
Powered by Labrador CMS