Blond mann i 50-årene i blå genser.
Produktsjef for perforerte produkter i Astrup, Helge Varild, merker økende interesse fra blikkenslagere og arkitekter for strekkmetall og perforerte plater.

Satser på perforerte plater og strekkmetall

Astrup merker økende interesse for perforerte plater og strekkmetall til fasader, både fra arkitekter og blikkenslagere.

Publisert

Astrup har solgt perforerte plater i mange år, men via leverandør. Nå tar de hånd om alt selv i det som har blitt et nytt satsingsområde.

Standard lagerplater

– Innenfor perforerte plater satser vi nå på standard lagerplater. De leveres i alle typer materialer som aluminium, stål, galvanisert, syrefast, rustfritt og titan. Platene blir stanset ut i seksjonspresser eller store bredpresser. Her kan vi knekke plater opp til 7,5 meter i lengderetningen, sier produktsjef for perforerte produkter i Astrup, Helge Varild og fortsetter:

– Vi har allerede over 30 varianter på lager og utvalget blir enda større fremover. I tillegg satser vi på skreddersydde løsninger til for eksempel fasader, mantling av rør, fiskeoppdrett og næringsmiddelindustri.

Strekkmetall 

Samtidig satser Astrup på strekkmetall – et materiale som de ser en økende interesse for. De har inngått samarbeid med en fabrikk i Europa som nå skal gi Astrup musklene de trenger for en sterkere satsing i det norske markedet på strekkmetall.

Metallplater på et bord med ulike løsninger på strekkmetall.
Det finnes et stort utvalg av strekkmetall.

– Vi forventer en økning på strekkmetall. Det er et materiale som finnes i en rekke varianter og uttrykk. Vi ser en trend der arkitekter bruker strekkmetall for å fornye seg litt. Vi får stadig flere forespørsler på strekkmetall til fasader, både fra arkitekter, men også fra blikkenslagere. Selv om det er et billigere materiale enn perforerte plater, er den økte interessen mest basert på at det gir et annet uttrykk.

– Vi har knyttet til oss en relativt ny samarbeidspartner som vi vil promotere fremover. I første omgang har vi fokus på det beskrivende leddet og blikkenslagerne for å vise frem mulighetene. Vi har allerede levert strekkmetall til en fasade på et boligkompleks i Lørenskog. Her dekkes nå fasadene med 3000–4000 kvadratmeter med strekkmetall i fire-fem ulike elokseringer, sier Helge Varild.

Powered by Labrador CMS