Salgsdirektør i Lindab, Ståle Svensson og bransjedirektør i VBL, Ane Dyrnes, smilte om kapp med sola etter signering av den historiske garantiavtalen under VBLs landsmøte.

Signerte historisk avtale om utvidet garanti

Nå kan blikkenslager- og ventilasjonsbedrifter få dekket arbeidskostnadene ved garantiarbeid. En historisk avtale ble i dag signert i Tromsø.

VBL har i årevis snakket om, og jobbet for, å få på plass en garantiordning der ikke bare materialene dekkes, men også arbeidskostnadene. VBLs leverandørutvalg bestående av Pål Sagen, Jørn Ove Drengenes og Knut Ivar Hov har intensivert dette arbeidet det siste året og har landet en historisk avtale med Lindab som fra før av er en av bransjeforeningens hovedsamarbeidspartnere.

Produktgarantien gjelder kun for VBLs medlemsbedrifter og er på 5 år. Garantien gjelder for Lindab sine egenproduserte produkter. Garantien dekker nytt produkt og alle utskiftningskostnader. I avtalen presiseres det at med kostnader menes arbeidskostnader, reisekostnader og eventuelt leie av lift og stillas m.m.

– Det har vært et stort engasjement fra leverandørutvalget i VBL og vi har blitt presset og mast på, men med rette, sa salgsdirektør Ståle Svensson i Lindab som kunngjorde avtalen under sin presentasjon på fagdagen på VBLs 49. landsmøte som arrangeres i Tromsø.

For VBL er dette en stor milepæl. I årevis har det vært snakket om garantier, samt opprettelsen av et fond til dekning av arbeidskostnadene ved garantiarbeid. Etter et intensivert arbeid det siste året er en avtale i boks til glede for bransjeforenings medlemmer.

Det mest spennende fremover blir å se om dette baner vei for at flere av bransjens leverandører kommer etter, slik det var da enkelte bilmerker utfordret de andre bilprodusentene med lengre garantier for en del år tilbake.

Signeringen av avtalen skjedde i påsyn av fagdagens godt over 100 deltakere som responderte med umiddelbar applaus.

Powered by Labrador CMS