Småblikk

Går for seier i taktekking

Fredag er det NM i taktekking i Trondheim, og her går bedriften Derbigum for seier nok en gang.

Publisert
Her ser vi fra NM i taktekking for to år siden.
Her ser vi fra NM i taktekking for to år siden.

To ganger tidligere er det avholdt NM i taktekking. Både i 2013 og 2015 vant Derbigum Norge AS og de satser på å gjenta dette i år.

– Selv om Derbigums autoriserte taktekkere har stukket av med seieren to ganger, er det ingen som setter seg på hvilebenken i år, forteller administrerende direktør Bengt Løkke i Derbigum i en pressemelding.

NM skjer på Clarion Hotel & Congress Trondheim fredag og er en del av Norges Takmesse som Takentreprenørenes Forening arrangerer.

Nesten 40 lag er med i konkurransen og det er ønske om få få mer oppmerksomhet rundt faget fordi det er mangel på arbeidskraft.

– Vi gleder oss til å delta i år igjen, og stiller opp med ett lag på tre menn. Noen store forberedelser er ikke nødvendig siden vi driver med taktekking hver eneste dag, men vi kommer til å friske opp i teorien og terpe på detaljene. Man kan alltid lære mer for å sikre det beste og tryggeste taket, og et Norgesmesterskap i taktekking er en god anledning til å gjøre nettopp det, sier Bjørn-Fredrik Johanssen, daglig leder i Nortekk som er en av medlemsbedriftene i takkjeden Derbigum Norge.

– Det er dessverre altfor få som ønsker en karriere som taktekker. Under NM får de fremste taktekkerne vist frem sin høye faglige kompetanse, og jeg håper det får flere til å få opp øynene for fagområdet. Taket er jo tross alt den viktigste fasaden på bygningen, og dermed trenger vi de dyktigste fagfolkene til bransjen, sier han.

Her ser vi fra NM i taktekking for to år siden.
Her ser vi fra NM i taktekking for to år siden.
Powered by Labrador CMS