Småblikk

Kjempestor taktekkingsjobb ferdig

Landets største pågående landbaserte byggeprosjekt skjer på Campus Ås. Her har det vært en kjempestor taktekkerjobb.

Publisert

Byggpartner AS har hatt jobben som underleverandør av AF Gruppen AS som takentreprenør, og har lagt over 100 000 m2 med protekking som to-lags tekking med asfaltbelegg.

Statsbygg har hatt ønske om høy kvalitet i alle ledd, og takentreprenøren har valgt Toprock CTF som takisolasjon fra Rockwool.

Systemet er med ubrennbare steinullprodukter av høy kvalitet som benyttes på tak uten naturlig fall. Dette systemet blir levert på miljøpaller og består av tilskårne lameller som skaper det nødvendige fallet, samt trykkfordelende topplater.

Produktet gir gode branntekniske egenskaper, samtidig med at det er raskt og effektivt å bruke med minimalt med avfall.

– Tilsammen har vi lagt ut over 28000 m2 med Toprock fordelt på 13-14 takflater med ulike nivåer som helt eller delvis henger sammen. I praksis har dette nærmest vært egne prosjekter med tanke på arbeid og gjennomføring og således stilt store krav til planlegging og logistikk, sier Jarle Svendsen hos Byggpartner til Fremtidens byggenæring.

For å oppnå et energieffektivt tak er det lagt ut to lag med Toprock CTF og den gjennomsnittlige isolasjonstykkelsen er 35-40 cm. Dette gir en u-verdi på 0,10 slik prosjektbeskrivelsen krever. Over isolasjonen er det lagt 2 lag Isola asfaltbelegg som er sveiset og festet mekanisk.

Powered by Labrador CMS