Småblikk

Oppkjøp gir vekst for rør og ventilasjon

Sterk vekst preger Bravida som med oppkjøp blir sterkere på både rør- og ventilasjonsmarkedet.

Publisert

Hele 17 prosent ble veksten for Bravida i fjor. En av årsakene til veksten er oppkjøp av andre bedrifter. Blant annet ble Oras oppkjøpt, noe som styrket satsingen på rør og ventilasjon i selskapet.

Tore Bakke, administrerende direktør Bravida Norge, forteller på selskapets hjemmeside at han ser positivt på fremtiden.

Med oppkjøp fortsetter  Bravida å styrke sin vekst innenfor både prosjekt og service. I 2017 har de gjennomført fire oppkjøp som styrker markedsposisjonen.

– Vi kommer til å fortsette å vokse gjennom oppkjøp, og har så langt i 2018 gjennomført tre oppkjøp, sier Bakke.

Det strategiske oppkjøpet av Oras innebærer at Bravida nå er markedsleder i Norge, og har styrket markedsposisjonen vesentlig innen rør og ventilasjon.

I januar 2018 ble finske  Adison Oy oppkjøpt. Det styrker posisjonen i Helsingforsregionen og er en ytterligere byggestein for å nå en kritisk masse i Finland.
– Som jeg har sagt tidligere, vurderer jeg at markedet for tekniske installasjoner fortsatt kommer til å være bra i Sverige, Norge og Danmark, samt stabilt i Finland. Ti prosent av vår omsetning i 2017 kom fra nybygde boligblokker. Hoveddelen av installasjonene av nybygde bosteder skjer utenfor Stockholm og Oslo, sier Bakke.

Nedbremsing

Han forventer en gradvis nedbremsing av tekniske installasjoner i nybygde boliger.

Ordrereserven inkludert prosjektvirksomheten er 19 prosent høyere sammenlignet med samme tid i fjor. Den består hovedsakelig av små og mellomstore installasjonsprosjekter som sammen med den store servicevirksomheten, kommer til å støtte veksten i de kommende kvartalene.

Powered by Labrador CMS