Småblikk

Paradis fikk trøbbel med dårlig ventilasjon

Når ventilasjonen svikter får selv et bygg med navn Paradis skole trøbbel.

Publisert
I flere omganger har det vært jobbet med å fornye ventilasjonen. Men ingen ting har skjedd og nå er det oppdaget mugglukt som gjør at Paradis skole mister helseverngodkjenningen de fikk i 2011. 470 elever har hatt tilsyn både sist høst og i vår. Her ble det avdekket mange avvik, som har ført til at søknad om fornyet helseverngodkjenning er avslått.
Det var da skolen skulle ta i bruk Fana gymnas som avlastningslokale at problemene dukket opp etter avdekking av mange avvik. Flere steder var det dårlig og innestengt luft, og enkelte steder var det for varmt. Det har vært klaget over tid på inneklima og mistanke om mugg. Skolen mangler balansert ventilasjon flere steder og hele ventilasjonsanlegget ble anbefalt skiftet ut allerede i 2015, uten at noe er skjedd.

Må lage en plan

– Vi har funnet avvik som vi ikke har fått klarhet i, og som vi forventer at det blir tatt tak i. Skolen drives ikke på en helsemessig akseptabel måte, sier leder ved helsevernenheten i Etat for helsetjenester Sonja Skotheim til Fanaposten.

Hun sier at skolen og byggetaten må få på plass en vedlikeholdsplan, slik at de forhindrer at skolen forfaller. Det må dokumenteres at de kan drive skolen etter lovens krav.

Powered by Labrador CMS