Mann i svart skjorte i et produksjonslokale.
Martin Kvamme i Blikkenslager Kvamme i Stryn er spent på sommeren.

Spent på sommeren

Mens de fleste blikkenslagere er mest spent på vinteren, er Martin Kvamme aller mest spent på sommeren.

Publisert Sist oppdatert

– På vinteren betjener vi industri og næring, og der går ting sin vante gang. I sommermånedene er mye av vår aktivitet rettet mot privatmarkedet med piper, beslag og annet. Derfor blir det veldig spennende om hvordan etterspørselen blir påvirket av en tøffere økonomisk hverdag for mange, sier daglig leder Martin Kvamme i Blikkenslager Kvamme.

Blikkenslagerbedriften i Stryn tok i fjor i bruk nytt verksted på 1300 kvadratmeter. Samtidig byttet de ut hele maskinparken. Totalt har de investert rundt fem millioner i maskinparken. Med et tilsvarende beløp investert i nye lokaler, er bedriftens satsing tosifret. Bedriften har blant annet investert i fiberlaser med kapasitet på 10 mm stål og en arbeidsflate på 1,5 x 3 meter.

Investeringen i ny maskinpark har også gitt bedriften nye kunder.

– En større range har gjort oss attraktive for de som tidligere kjøpte tjenester hos tyngre tynnplateindustri. En del av disse har kommet til oss. Det meste leverer vi lokalt, men vi har også hatt leveranser til eksempel Stavanger. Og så tror vi at vi fortsatt har mye å hente her, men jungeltelegrafen fungerer den, sier Martin og understreker at det er blikkenslagere de er og at det ikke er intensjonen å kun levere til tungindustrien.

– Men vi kan gjøre mye mer på eget verksted enn vi har gjort, både for oss selv og for andre. For vår egen del kjøper vi mindre ute og lager mer selv med egen maskinpark, sier Martin Kvamme.Powered by Labrador CMS