Mann med hjelm, gul signaljakke og snøskuffe på en byggeplass med mye snø.
De siste ukene har det blitt mange timer med snømåking for Rasmus Lødrup hos Walther Karppinen & Sønn.

Spesiell start på året: 
– Vi har veldig mye jobb vi ikke får gjort

Det har snødd mer enn vanlig denne vinteren. Blikkenslagerfirmaet Walther Karppinen & Sønn har merket nedbøren i form av jobber som settes på vent. Men nå skaffer regnværet dem mer jobb.

Mats Karppinen er daglig leder hos Walther Karppinen & Sønn på Nøtterøy. Han forteller til Blikkenslagere.no at en del jobber har blitt satt på pause, fordi det ble for omfattende å måke.

– Ledig mannskap fra disse jobbene, blir plassert på andre prosjekter som ikke er stoppet. Da er det veldig greit å være noen ekstra hender til å måke det frem, sier Karppinen.

Han legger til at de ikke har hatt så mange rene snøryddeoppdrag, men at det stort sett gjelder de planlagte jobbene som er helt nedsnødd.

– Da tilbyr vi snøryddetjenester og går på med snøfreser, spader og skuffer om kunden ønsker det, sier Karppinen.

Men Karppinen merker at det er langt roligere nå enn tidligere vintre, selv om det generelt blir stans på en del jobber om vinteren.

– Dette er en spesiell start på året for oss. Vi har veldig mye jobb vi ikke får gjort, sier Karppinen.

Når de tilbyr å måke, er det ikke alle som har økonomi til det. Da må de vente og heller skyve jobben fremfor seg – til snøen smelter naturlig. Dette gjelder de jobbene der kunden har anledning til å utsette.

Walther Karppinen & Sønn får også en del henvendelser fra private som ønsker hjelp til snømåking av hus- og hyttetak.

Mats Herman Karppinen smiler tross krevende tider med nedsnødde byggeplasser.

Men når våren kommer blir det full fart

– Våren pleier å være hektisk, selv om vi tror det blir roligere i år enn tidligere år, sier Karppinen.

I tillegg til at jobbene som er satt på vent, smelter og blir klare, er det også diverse lekkasjer som dukker opp på dårlig vedlikeholdte tak etter en lang vinter med mye snø.

– Det har smelta mye og regna mye nå, som har ført til at det som forventet har dukket opp en del slike jobber allerede nå. Men når våren kommer, får vi det nok veldig travelt, sier Karppinen.

Nå gjelder det å være der for de som trenger det, når lekkasjene oppstår.

Og mange av jobbene som var utsatt på grunn av snømengdene, er nå mulig å fortsette på – i tillegg til de nye jobbene som har dukket opp.

Heldig med jobbene

Noen av jobbene til Walther Karppinen & Sønn, er av det langvarige slaget. I tillegg innser Karppinen at de har vært heldige i og med at de har flere innendørs jobber.

– Det var ikke planlagt. Det handler mer om flaks og uflaks, avslutter Mats Karppinen, daglig leder hos Walther Karppinen & Sønn.

Han nevner to jobber i Sandefjord som eksempel. Den ene er for Strøm Gundersen. Der monterer de innvendig beslag i et kontorbygg - en slik jobb som tar flere uker og er gull verdt når snøen laver ned og det blir utfordrende å jobbe ute. Den andre jobben i Sandefjord omfatter mye innvendig beslag med avslutninger og detaljer og er for Bakke Entreprenør.

Siden vinteren normalt ikke pleier å føre til prosjektstans, prøver ikke Karppinen å skaffe seg innejobber mot vinteren. Men så langt har firmaet kommet godt ut av tilfeldighetenes spill.

Det har ikke vært enkelt å få gjort blikkenslagerjobben de siste ukene for Aleksander Skogheim hos Walther Karppinen & Sønn.
Powered by Labrador CMS