Nyheter

Slik blir det nye bygget når det står ferdig til innflytting til sommeren.
Slik blir det nye bygget når det står ferdig til innflytting til sommeren.

St-Klimateknikk bygger nytt i nord

Ventilasjonsbedriften har klokketro på markedet og bygger nytt bygg til 25 millioner kroner.

Publisert

Etter en periode i leide lokaler litt utenfor Harstad sentrum gleder Viggo Svanstrøm seg til å flytte inn i nye egne lokaler til sommeren.

Bygget er bare et par hundre meter unna der de holdt til tidligere. Nå er det gamle lokalet til St-Klimateknikk AS blitt erstattet med kjøpesenter og bedriften måtte finne midlertidige lokaler litt utenfor sentrum.

25 millioner

Nå ser de frem til å etablere seg i Seljestadfjæra i et nybygg til 25 millioner kroner.

Grunnflaten er på 500 kvadratmeter og bygget har tre etasjer. Dette blir et stålbygg med sandwichelementer. Men blikkenslageren trenger ikke hele bygget.

– Vi bruker halvparten av første etasje og får like stor plass som vi hadde i vårt gamle lokale. Resten leier vi ut til andre, sier Viggo Svanstrøm til Blikkenslagere.no.

Han og de 7 ansatte har vært gjennom en midlertidig periode gjennom flytting og ser fram til sommeren.

Viggo Svanstrøm ser optimistisk på markedet i Harstad-området.
Viggo Svanstrøm ser optimistisk på markedet i Harstad-området.

Erstatningstomt

– Det blir godt å komme inn i eget bygg igjen, sier Svanstrøm.

Gjennom forhandlinger kjøpesentereierne som overtok deres gamle eiendom, ble de enige om en erstatningstomt. Nå får de enda mer moderne og tilrettelagte lokaler ikke langt unna.

– Allerede før byggestart hadde vi avtale med leietakere på de ledige arealene. Nå får vi et bygg som gir muligheter for oss til å utvide om vi trenger det på sikt, sier Svanstrøm.

Han har hatt et jevnt godt marked i Harstadregionen og ikke merker så mye av det sterke prispresset som ventilasjon opplever mange andre steder i landet.

Økende marked

Fremover ser det lovende ut med mange nye prosjekter. Evenes flyplass er under utbygging hvor det blir mange kontrakter de kommende årene.

– Her ser vi muligheter for å vinne anbud, samtidig som det generelt skjer mye mellom Narvik og Lofoten. Totalmarkedet ser ut til å øke i tiden som kommer, sier Svanstrøm.

Bedriften har for det meste jobber innen ventilasjon og service, men tar på seg mindre utvendige blikkenslagerarbeider ved forespørsel.

Powered by Labrador CMS