Nesbyen er ikke kjent for å være det varmeste stedet om vinteren, men her har Haukjem AS tekket 2000 m2 skifergrå Rheinzink uten vinter-problemer.

– Når det ikke har vært særlig med snø eller kulde hele vinteren, blir vi ferdig tidligere enn planlagt. Det gir sparte kostnader og økonomi i prosjektet, sier prosjektleder for Haukjem, Pål Presterud til Blikkenslagere.no.

Sinkprosjektet med Embetsgården i Nesbyen er bare ett av mange eksempler på prosjekter som har latt seg gjennomføre nå i vintermånedene.

– Både vi og andre tjener på den milde vinteren uten snø, sier Presterud.

Foruten mange blikkenslagere som kan fortelle om mer effektiv utførelse på bygg denne vinteren, merker også leverandørene effekt av snømangel i vinter.

Arbeid med sink på tak har vært greit denne vinteren.

Arbeid med sink på tak har vært greit denne vinteren.

Settes i gang tidligere

– Vi kan bekrefte at den milde vinteren har bidratt til økt aktivitet, eller mer jevn aktivitet i nesten hele landet, sier salgssjef for blikkenslagere hos Lindab AS, Ingvar Skogland.

– Også forrige vinter var veldig fin forhold til aktivitet på bygg. Prosjekter som ved kaldere vintre planlegges til våren, har nå blitt satt i gang i løpet av vinteren, sier Skogland.

Han bekrefter at både blikkenslagere og leverandørene nyter godt av jevnere aktivitet hele året, med mindre snø og kulde.

Unormalt travelt

– Også vi har merket at det er unormalt mye å gjøre i byggebransjen i vinter. Det er nok flere forklaringer. Men at den milde og snøfattige vinteren har påvirket dette bildet, er helt klart, sier produktsjef for metaller i Astrup, Stian Steinlein.

Han har ikke konkrete tall å vise til, men har inntrykk av høyere aktivitet generelt.

Rheinzink har også merket økt aktivitet for et metall som mange kvier seg for å legge om vinteren. I vinter har det imidlertid blitt utført en rekke sink-prosjekter rundt om i landet.

– Vi har merket økt etterspørsel. Spesielt virker det som om flere starter opp prosjekter tidligere i år og dermed kommer det flere henvendelser til oss om sink, sier Erling Lyche i Rheinzink Norge.