Mann i jeans og blå genser som står ved en knekkemaskin.
Daglig leder i Partnerblikk, Gjermund Myklebust, gleder seg over flere spennende prosjekter.

To store prosjekter for Egersund-bedriften

Partnerblikk i Egersund er nylig ferdig med å levere én kilometer med kobberbeslag og har nå startet på en stor ventilasjonsjobb i den nye svømmehallen i byen. 

Partnerblikk er et allsidig blikkenslagerverksted med seks ansatte. De driver med produksjon av beslag og alle typer tynnplateprodukter. I tillegg leverer de et bredt spekter av produkter og tjenester innen ventilasjon, tak og fasade til entreprenører, byggefirma og privatmarkedet. 

Kobberdetaljer på Torvgården i Egersund 

Den siste tiden har bedriften vært engasjert i to store byggeprosjekter i Egersund.

Ett av dem er Torvgården, et bygg som ligger sentralt til like ved torvet i Egersund. Dette ble bygd på 50-tallet og skulle i 2023 totalrenoveres opp til dagens standard.

– Det ble ganske mye kobberarbeid på dette prosjektet. Både vindusbeslag, parapetbeslag, og en hel del detaljer på bygget er av kobber. Dette er noe vi er ganske stolte av, fordi det er forholdsvis sjeldent at vi leverer så mye kobber til et så spennende prosjekt, Gjermund Myklebust som er daglig leder i Partnerblikk.

Partnerblikk har levert og montert rundt 1000 meter kobberbeslag, samt beslag i lakkert aluminium til vindusfasaden i første etasje. I tillegg har de også montert ventilasjonsanlegget i samarbeid med ventilasjons-entreprenøren URD Klima Sandnes. 

Dette er et prosjekt som Partnerblikk startet på rett etter sommerferien i 2023. og som nå nylig ble ferdigstilt.

Stor ventilasjonsjobb i ny Svømmehall 

Partnerblikk er også involvert i et annet stort prosjekt i byen. Det bygges en helt ny svømmehall i Egersund, som har fått navnet FjordLine-hallen. Partnerblikk skal montere ventilasjonsanlegget, også dette i samarbeid med URD klima Sandnes. Denne skal stå ferdig og være klar til bruk høsten 2024. 

– Dette er et prosjekt vi startet på ved nyåret 2024, og vil for oss pågå store deler av våren og forsommeren sier Myklebust. 

Rekruttering verre en snø

Det er mange som har hatt utfordringer med mye snø denne vinteren, men det ser ikke ut til at det harde snøværet har truffet helt ned til Egersund. I Partnerblikk er de ikke særlig plaget av været denne vinteren.

– Det som derimot er en stor utfordring er rekruttering av gode fagfolk sier Myklebust 

Myklebust legger også til at blikkenslagerbransjen i likhet med byggebransjen generelt er litt vanskelig å rekruttere folk til. 

– Det beste med faget vårt er at det ikke bare er ren montasje, men at man faktisk lager produkter helt fra bunnen av. Kreativitet og design er en stor del av håndverket, så dette er noe jeg setter veldig pris på, sier Myklebust som nå har vært i faget mange år. 

Startet som 17-åring

Gjermund Myklebust begynte selv å jobbe i firmaet i 1979, i det som den gang het Friestad & Leidland a.s. Han var da nettopp ferdig med yrkesskole, og var bare 17 år gammel.

– Nå er jeg daglig leder og eier 52 prosent av firmaet sammen med to av mine ansatte som eier 24 prosent hver, sier Myklebust 

Myklebust jobbet som blikkenslager i rundt åtte år før han så tok mesterbrev, og ble medeier i firmaet. Ti år etter dette igjen ble han daglig leder for firmaet. Altså har Myklebust vært i blikkenslagerbransjen i 45 år. 

Powered by Labrador CMS