Nyheter

Trond Opheim ønsker seg en fredelig familiejul. Han forteller her at han har hatt sine opp- og nedturer i jobbsammenheng.
Trond Opheim ønsker seg en fredelig familiejul. Han forteller her at han har hatt sine opp- og nedturer i jobbsammenheng.

Trond Opheim om livets opp- og nedturer: – Har vært tøffe tider

Rettssak og tvister rundt korrosjonsproblematikk var en tøff opplevelse for Trond Opheim. Nå ser han fremover og gleder seg til en fredelig familiejul.

Publisert

Trond Opheim er 61 år og født i 1961. Han synes det er lettere å huske årstallet han er født enn hvor gammel han er.

– Sånn blir det når man blir eldre, smiler han.

Sigurd Opheim AS ble etablert 1. mai 1959, altså to år før Trond ble født. Det var faren Sigurd som startet bedriften som bærer hans navn.

– Jeg vokste opp med at jeg kunne bare bli blikkenslager. Så da ble jeg blikkenslager, forteller han.

Tunge dager

Trond vokste opp på Natlandsfjellet ved Bergen og begynte i faget allerede etter niende klasse. Som 14-15-åring syklet han fra Natland til Nesttun – én time nedover bakkene og to timer hjem igjen oppover bakkene – for å jobbe i bedriften hos faren.

– Jeg ble nok påvirket til å delta. Det var ingen tvil hos meg om at det var blikkenslager jeg skulle bli, sier han.

Og det har du ikke angret på?

– Jeg har hatt mine tunge dager som daglig leder og eier. Det har ikke bare vært en dans på roser, men det har alltid vært en god inntekt. Slik sett har det vært bra.

På gamle høyder

Du har hatt dine utfordringer?

– Vi har hatt en del reklamasjonssaker. Det har gått på korrosjons-problematikk. Det var en tung tid med rettssaker. Det tok en god del nattesøvn for meg en lang stund, men jeg har hele tiden hatt dyktige medarbeidere og det er jeg veldig takknemlig for. Det har vært en enorm støtte.

Du sier dette var utfordrende. Er det et tilbakelagt stadium nå?

– Ja, men det ga meg en dyrekjøpt erfaring. I ettertid ser jeg at det var en forferdelig tung periode. Jeg har i mitt arbeid hele tiden fokusert på kvalitet, så dette var jeg rett og slett ikke forberedt på sier, Trond Opheim tankefullt.

Men nå ser du lyst på fremtiden?

– Driftsåret 2022 blir bra! Jeg er tilbake på gamle høyder, ler han. Men legger til:

– Det er en del skjær i sjøen. Ordrebøkene er ikke fulle for 2023. Jeg mangler de store prosjektene, men jeg har mange gode kunder rundt omkring. Vi leverer til faste bedrifter. Vi har et godt samarbeid med nye butikker for Rema 1000. Vi har gjort mange jobber for dem på inngangspartiene etter tegninger gjort av det ikke ukjente arkitektkontoret Snøhetta. Men vi kunne godt tenkt oss et større volum på produksjonen inne, sier Trond Opheim som forteller at de har nettopp utvidet verkstedet med 800 kvadratmeter. Til sammen har de nå 1900 kvadratmeters areal i verkstedet som er godt utstyrt med moderne klippebenker og knekkemaskiner.

– Vi har et stort potensial for å øke produksjonen her.

Fantastisk givende

Trond Opheim forteller at de også har et eiendomsselskap som eier bygget i Kokstaddalen industriområde. Her har firmaet stor tomt og en driftsbygning på 4500 kvadratmeter.

Nå er det snart jul. Gleder du deg?

– Ja, jeg gleder meg til tradisjonell feiring og julesamling med barnebarn. Vi har hytte på Kvamskogen og jeg er spent på om det kommer snø der i år! Hobbyen min er alpint   Jeg har toppturski og går på turer sammen med kona Monica, forteller Trond.

Paret har tre barn, men ingen av dem vil overta bedriften. De er «vel besørget» med sine ting, som blikkenslageren sier det. Dessuten har de to fantastiske barnebarn – en gutt på 11 år og ei jente på 8 år.

– Jeg håper på flere! Det er fantastisk givende å være bestefar, smiler Trond Opheim før han legger til:

– Jeg er jo fortsatt bare ungdommen! Jeg var på et foredrag med Olav Thon for noen år siden.  Han inspirerte meg videre, forteller Trond som også er styreleder på opplæringskontoret i Bergen og styremedlem i AS Prefa Blikkenslagerens butikk i Bergen.

Hva ønsker du deg til jul?

– Fred og ro og en rolig og fin julefeiring, sier Trond Opheim.

Powered by Labrador CMS