Det nye firmaet Profftak Trøndelag AS startet opp 1. november. Bak står de tradisjonsrike blikkenslagerbedriftene Trønderblikk AS, Dahle Blikk AS og Blikkenslager Olaf Hansen AS. Foreløpig leies lokaler for kontor og lager hos Blikkenslager Olaf Hansen.

Bakgrunnen for den nye satsingen er at de ønsker å ta mer tak i markedet for skråtak i Trondheims-området. Fokus er å tilby kvalitetsmessig godt håndverk med taktekking.

– Vi må nok drive med folkeopplysning om hva som er forskjellen på de som legger tak for en billig penge og kanskje driver på grensen til loven, og en entreprenør med formell kompetanse og mye kunnskap, sier Stein Indergård.
Han er daglig leder for virksomheten og har lang erfaring tilbake til 1986 som taktekker. Han har mesterbrev mens de to andre ansatte har fagbrev. Fra nyttår kommer det også en lærling i taktekkerfaget.

– Vi har allerede fått noen oppdrag gjennom kontakter vi har og gjennom vår samarbeidspartner Zanda Icopal, sier Indersgård.

Skifer og takstein

Bedriften legger både skiferstein og annen takstein, samt skifter ut gamle tak. Når det skal opp med pipehatter, beslag og takrenner blir jobben satt til ett av de tre eierfirmaene. Dermed får også de litt ekstra aktivitet gjennom nysatsingen.

Ønsket om å tilby kvalitetsprodukt som kunden kan stole på er en av årsakene til oppstarten. Det er lite formelle krav til å drive med taktekking og det innbyr til ulike aktører som vil prøve seg.

– Erfaringen i Trondheims-området innenfor skråtak er at markedet preges av både seriøse aktører og aktører som er på kanten av loven med lite fagkunnskap. Vi prøver å fortelle kunden at det er tryggest å velge produkter som vi vet fungerer i Norge og at det er smart å velge en seriøs aktør. Inntrykket er at stadig flere søker etter noen som de kan stole på, forteller Indergård.

Spørsmål om lærling

– Vi får også stadig flere spørsmål om bedriften har lærling fordi det har vært mer fokus på dette. Derfor er det fint å kunne vise til at vi får lærling ved nyttår, sier Indergård.

Når de tre eierbedriftene har lærlinger kan de komme til Profftak Trøndelag for å få praksis på taktekking, slik at de får størst mulig erfaring før de tar fag- eller svennebrev.

Den nystartede entreprenøren tar også arbeid med taksikring, snøfanger og stiger på taket. I tillegg monterer de takvinduer og påtar seg lekkasjesøk og reparasjoner når det er behov for det.

Å rive gammelt tak og legge nytt er det som Profftak Trøndelag er ekspert på.

Å rive gammelt tak og legge nytt er det som Profftak Trøndelag er ekspert på.