Veigo Kasemets i Totland Blikk har donert 12 firehjulstrekkere til Ukraina.

Blikkenslageren har donert 12 biler til Ukraina

Veigo Kasemets i Totland Blikk har et stort hjerte for blikkenslagerfaget, men også for å hjelpe andre. De siste årene har han brukt flere hundre tusen av egne midler for å hjelpe Ukraina.

Publisert Sist oppdatert
Veigo Kasemets i Totland Blikk etter nok en tur til Ukraina.

Veigo Kasemets er daglig leder for Totland Blikk som denne måneden feiret sitt 50-års jubileum. Mesterbedriften i Bergen utfører det meste innenfor blikkenslagerfaget og har i dag fire ansatte.

– Vi tar faget seriøst her i Totland Blikk, og fokuserer mest på kvalitet i alle ledd, sier  Kasemets.

Kasemets kommer opprinnelig fra Estland, men rett etter militæret bestemte han seg for å bli blikkenslager.

– Jeg hadde jo fagbrevet som tømrer. Men det var mangel på blikkenslagere og jeg fikk en jobbmulighet i Tallinn, hovedstaten i Estland, sier Kasemets som flyttet til Norge i 2004 og som året etter begynte som blikkenslager hos Fana Blikk. 

– I 2011 tok jeg mesterbrevet, og det var i 2012 jeg bestemte meg for å starte mitt eget firma, sier Kasemets som ikke bare har hjerte for blikkenslagerfaget, men også for å hjelpe andre. 

Veigo Kasemets i Totland Blikk har et stort hjerte for blikkenslagerfaget, men også for å hjelpe andre. Han har så langt donert 12 firehjulstrekkere og vil fortsette å hjelpe.

Har donert tolv biler

– Etter at krigen startet i Ukraina kom det veldig mange flyktninger til Norge. Kona mi begynte å lage bursdager for barna som kom hit, forteller Kasemets.

Dette gjorde at Kasemets ble godt kjent med disse barna.

– Jeg fikk lyst til å hjelpe, så jeg begynte å kjøpe og donere vekk firehjulstrekkere til de som trengte det, sier Kasemets.

Kasemets har vært i Ukraina totalt seks ganger og donert vekk hele tolv biler. Alle reisene og alt han har donert er kjøpt med egne penger. Så langt har han brukt flere hundre tusen kroner på å hjelpe, og har verken tatt eller fått betaling for noe av det.

– Jeg regner det egentlig ikke i kroner, det handler mer om et stort hjerte. I tillegg til et ønske om at mine barn og barnebarn skal kunne leve uten krig, forteller Kasemets.

Vil fortsette å hjelpe

Totland Blikk har hektiske dager og god ordretilgang. 

- Men ved siden av å drive bedrift og være blikkenslager, vil jeg absolutt fortsette og hjelpe de som trenger det. Hvis noen vil være med meg, er det bare og ta kontakt, avslutter daglig leder i Totland Blikk, Veigo Kasemets.

Totland Blikk utfører det meste innenfor blikkenslagerfaget og feirer 50 år denne måenden.
Powered by Labrador CMS