Mann i svart genser og hvit skjorte.
Svenske Kari Koskinen overtar ansvaret for Rheinzink i Norge. I tiden fremover vil han være mye i Norge.

– Alt vil fortsette som før

Det er en ydmyk Kari Koskinen i Rheinzink som overtar ansvaret for det norske markedet.

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med en omstrukturering i Rheinzink legges den norske avdelingen ned og Kari Koskinen overtar ansvaret for det norske markedet. I den forbindelse er det mange i Norge som lurer på hva som skjer med Rheinzink tilstedeværelse i Norge.

– Ja, jeg forstår at det blir en del spørsmål knyttet til dette. Det er viktig å understreke at vi ikke kommer til å legge ned virksomheten i Norge. Det gjør vi ikke. Det er en omstrukturering. I Norge er man naturlig nok urolig for forandret service og forandringer i hvordan vi i Rheinzink betjener markedet. Tanken er å fortsette som vi har gjort før, sier svenske Kari Koskinen.

Koskinen har lang fartstid i bransjen, er utdannet blikkenslager og har selv drevet egen blikkenslagerbedrift. Parallelt med å drive egen bedrift, var han ansvarlig for Rheinzink sin opplæring i Sverige og Finland. Det var slik han etter hvert ble interessert i å begynne å jobbe i Rheinzink. Han startet i selskapet i 2006 og har i mai i år jobbet i Rheinzink i 18 år.

Nå får han, i tillegg til Sverige og Finland, også ansvaret for det norske markedet. Det tror han skal gå fint.

– Jeg er trygg på materialet og trygg på at jeg kan besvare de tekniske spørsmålene som blikkenslagere og arkitekter vil stille. Det er jeg ikke bekymret for. Språkforskjellene kan jo være en liten utfordring, men det tror jeg også går helt fint. I tillegg er det noen landsspesifikke normer og regler på hvordan det bygges. Jeg vil sette meg godt inn i de norske reglene. Den største forskjellen er kanskje at jeg reiser ut fra Sverige og ikke i Norge, men i perioden fremover vil jeg være mye i Norge for å treffe og bli bedre kjent med de norske kundene.

– Alt vil fortsette som før. Kurs for blikkenslagere tar jeg selv. Det har jeg alltid gjort. Det er et lite skille på hvordan kursene er lagt opp i Sverige og Norge, men teknisk sett jobber vi på samme måte.

– Erling Lyche har gjort en solid jobb i det norske markedet og bygget personlige relasjoner til svært mange. De skal jeg forsøke å ta vare på så godt jeg kan, sier Kari Koskinen som regner med at han i løpet av det nærmeste halvåret eller året får besøkt de fleste kundene i Norge.

Powered by Labrador CMS