Blikkenslagermester Arvid Holum arrangerer hjelpekonsert i Grieghallen 11. februar. Her sammen med Marianna Hylland Curtis i Galleri Nøstegaten.

Blikkenslagermesteren arrangerer hjelpekonsert i Grieghallen  

For litt over ett år siden ble blikkenslagermester Arvid Holum så grepet av et møte med ukrainsk ungdom, at han nå skal arrangere en stor hjelpekonsert i Grieghallen 13. februar.

Arvid Holum er gründer og hovedeier i Bygg og Ventilasjon AS (BOV).

Fra den spede begynnelsen i en garasje i 1982 med to ansatte og frem til i dag med 60 ansatte, har Bygg og Ventilasjon AS utviklet seg til en ledende bedrift innen ventilasjon- og blikkenslagerfaget. Med slagordet «Blikkenslageren som kan mer» har blikkenslagerbedriften mange ganger vist at de både kan faget, men at de også kan langt mye mer. Ikke minst gjelder det for tusenkunstneren Arvid Holum, både som musiker og som kunstner. Sammen med Marianna Hylland Curtis lever han ut ferdighetene sine i Galleri Nøstegaten i Bergen.

Et møte under Fjordsteam-festivalen

Men denne historien begynte på en stand på bryggene i Bergen under Fjordsteam som er en av Europas største festivaler for bevegelige kulturminner.

– Vi stilte ut kobberlanterner, diverse skipsutstyr og andre blikkenslagerprodukter, sier Holum til Blikkenslagere.no.

De måtte be fire litt bråkete ungdommer som løp rundt om å roe seg litt. De fortalte at de kom fra Ukraina, men bodde i Os utenfor Bergen.

Holum ville vise dem noe som var skjært ut i laserskjæreren til Bygg og Ventilasjon og tok frem fire sommerfugler. Sommerfugler er forresten det eldste, religiøse, universelle symbolet for håp.

Holum, gav, pene sommerfugler til hver av ungdommene.

– Da brast den ene ungdommen i gråt. Da var jeg helt «ferdig» Det gjorde inntrykk. Man blir nok litt mer ydmyk når man blir eldre, sier Holum.

Kunstverk laget av Arvid Holum som er inspirert av krigen i Ukraina. Bildet blir på finne i Grieghallen.

Leide Grieghallen 

I Bygg og Ventilasjon jobber flere polske arbeidere med relasjoner til Ukraina, sier Holum.

Kunstverk laget av Arvid Holum som er inspirert av krigen i Ukraina.

Holum fikk en idé. Like kunstnerisk som alt han lager med hendene, bortsett fra at her var det stemmen som skulle være verktøyet. Dette tok fort av – og de var mange som ville hjelpe.

Nå er det en hel arrangementsgruppe som har arbeidet med dette arrangementet. Arvid Holum har ved galleri Nøstegaten AS leid Grieghallen den 11. februar til et stort familieshow hvor alt overskudd går til barn på flukt. Holum og Curtis håper på entusiasme for et stort giverresultat.

Håper enda flere vil støtte

– Så er det noen som har anledning å støtte opp under dette ved å velge en av våre sponsorpakker, slik at vi klarer å fylle Grieghallen denne søndagen, setter vi utrolig pris på det, oppfordrer Holum.

– Vi lover et entusiastisk artistgalleri denne søndagen. Gjennom sang og musikk ønsker vi å fortelle alle som er til stede, at de denne dagen har bidratt til at noen av våre medmennesker kan få en håndsrekning på veien i livet i en krevende krigssituasjon, avslutter Arvid Holum.

Overskuddet går til Barnas Røde kors som sender midlene dit nøden er størst og den humanitære frivillige organisasjonen Arna Rotary som sender midlene til Ukraina.

Vil du bidra til arrangementet, ta kontakt med Arvid Holum på tlf. 932 32 486 eller arvid.holum@bov.no eller arrangementsansvarlig Bente Hartvedt Ringstad på tlf: 911 32 844.

Powered by Labrador CMS