Valhall like ved det ikoniske skjeve tårnet i Jåttåvågen, som i sin tid ble oppført av Norwegian Contractors for å bevise at de kunne bygge Trollplattformen i Oljebyen. Illustrasjon: Brandsberg-Dahls Arkitektkontor

Brødrene Lie preger bybildet i Stavanger

Med mantraet «ingen jobb er for liten og intet oppdrag for stort», er det kanskje ikke så rart at det har blitt en del oppdrag siden Brødrene Lie ble stiftet i 1957 i Sandnes. Man kan knapt snu seg i hjertet av Stavanger uten å se et landemerke denne bedriften har bidratt til å realisere.

To av disse landemerkene er Stavangers gamle perle Atlantic Hotel, som ble totalrenovert i 2018 av Backe Rogaland, og den pågående fasaderenoveringen av Byterminalen Brødrene Lie har sammen med Rubicon for BaneNor. Beslagsarbeid på Skanskas nye høyblokk K8 pågår også og føyer seg inn i rekken av byggverk som bidrar til å skape det velkjente bybildet, forteller Konrad Fanakrå, prosjektleder og kalkulatør i Brødrene Lie.

På Atlantic Hotel er Brødrene Lie leverandør av alt innen blikk. Det være seg tak- og fasadeprodukter, eller beslag og takrenner, med en solid posisjon i regionen. Selskapet leverer også ventilasjon og service til både næringsbygg og privatboliger.

Byterminalen pusses i disse dager opp og får en ny bekledning av bestående av skivetekking fra VM Zinc via Astrup, fasadeplater i Stacbond via Alumeco og Swisspearl. Bildet viser det som blir den nye inngangen til Rema 1000 på toppen.

Signerte nylig deres største avtale

I tillegg til overnevnte prosjekter fikk Brødrene Lie nettopp full pott på Bykronen for Total Betong.

– Det er vår desidert største avtale til nå samlet sett, med blikk, fasade og ventilasjon. Det kommer til å bli utstrakt bruk av kobber i både beslag og på fasaden. I det som må bli byens prektigste boligprosjekt på lang tid, sier Fanakrå.

Bykronen består av 4 boligblokker oppført rundt den ikoniske bilhallen til Thorleif Sunde, som skal bli byens nye finanshus. To av blokkene vil delvis kles med Stacbond komposittplater i kobber, som Brødrene Lie anskaffer fra Alumeco.

Illustrasjon av Bykronen med den gamle bilhallen i midten. Bilde fra www.bykronen.no

Full fart i hele Rogaland

– Nå har vi kun nevnt noe av det vi har på gang i Stavanger, og du kan tro vi har flere prosjekter vi er stolte av ellers i det ganske Rogaland, sier Fanakrå. Vi må vel nesten også nevne Valhall, hvor vi fikk avtalen om beslagsarbeidet i starten av sommeren, sier han med et smil.

Valhall bygges av Hent og består av nesten 70.000 kvadratmeter med kontorlokaler for Aker BP og Aker Solutions.

Brødrene Lie har hatt en solid vekst siden oppstarten i 1957, hvor selskapet var tidlig ute med å tilby sin merkevare Jærplast. I dag drives virksomheten på 3. generasjon. Nå utvider de kontorene og verkstedet med ny sveisehall. Bedriften har nær doblet omsetningen siden de flyttet til Stangeland, fra 60 millioner i 2018 til nesten 120 millioner i 2022.

– Med flere kjekke prosjekter i horisonten lover neste år også veldig bra, selv om det skulle komme en lavkonjunktur i markedet. Det er fremdeles mye som skjer i regionen, til tross for rente- og prisoppgangen det siste året, avslutter Konrad Fanakrå, prosjektleder i Brødrene Lie.

Powered by Labrador CMS