Opplæringskontoret for Ventilasjons- og Blikkenslagerfaget Oslo og Omegn har fått Oslo kommunes fagopplæringspris. Stolte mottakere av prisen i Oslo Rådhus var styreleder Jan-Erik Bentzen (til venstre) og faglig leder Sven Erik Knutsen. Bak klapper byråd for utdanning i Oslo kommune, Julie Remen Midtgarden, som delte ut prisen.
Opplæringskontoret for Ventilasjons- og Blikkenslagerfaget Oslo og Omegn har fått Oslo kommunes fagopplæringspris. Stolte mottakere av prisen i Oslo Rådhus var styreleder Jan-Erik Bentzen (til venstre) og faglig leder Sven Erik Knutsen. Bak klapper byråd for utdanning i Oslo kommune, Julie Remen Midtgarden, som delte ut prisen.

Fikk fagopplæringspris

Opplæringskontoret for Ventilasjons- og Blikkenslagerfaget Oslo og Omegn har fått Oslo kommunes fagopplæringspris etter blant annet å ha tredoblet antall løpende lærekontrakter i faget.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kveld var Oslo Rådhus fylt med 216 kandidater som skulle få sine fag- og svennebrev i til sammen 39 ulike fag. Der skulle også Oslo kommunes fagopplæringspris deles ut og i år går den til Opplæringskontoret for Ventilasjons- og Blikkenslagerfaget Oslo og Omegn.

Derfor får de prisen

Byråd for utdanning i Oslo kommune, Julie Remen Midtgarden, sa hun følgende om hvorfor Opplæringskontoret for Ventilasjons- og Blikkenslagerfaget Oslo og Omegn fikk årets pris:

– Med Sven Erik Knutsen i spissen fortjener de prisen for veksten opplæringskontoret har bidratt til, med tanke på rekruttering til faget og det systematiske arbeidet som er gjort for å øke interessen for faget. Opplæringskontoret har samarbeidet tett med de videregående skolene. I løpet av de siste årene har også opplæringskontoret klart å interessere flere jenter, noe som har vært en veldig tydelig ambisjon. Faget har generelt et stort behov for lærlinger og opplæringskontoret berømmes for at alle som har et ønske om å prøve seg, gis en mulighet for å lykkes, uansett bakgrunn.

– Juryen har lagt vekt på at Opplæringskontoret for Ventilasjons- og Blikkenslagerfaget Oslo og Omegn kan vise en stor økning av lærlinger de siste årene. De har jobbet iherdig med å skape interesse for faget, og på den måten klart å rekruttere både mange lærebedrifter og lærlinger. De har ved flere anledninger ansatt lærlinger med oppfølgingsbehov og har klart å utvikle disse lærlingene til å bli dyktige fagarbeidere.

– De gjør samlet sett en stor innsats for faget og for fagopplæringen. Og med bakgrunn i engasjementet for sitt fag, for lærlinger og for utdanning generelt, så er Opplæringskontoret for Ventilasjons- og Blikkenslagerfaget Oslo og Omegn en verdig vinner av årets fagopplæringspris. 

– Gratulerer så mye på vegne av Oslo kommune, sa Julie Remen Midtgarden og ba styreleder Jan-Erik Bentzen og faglig leder Sven Erik Knutsen om å komme opp på scenen for å motta prisen.

Har tredoblet antall lærekontrakter

I sin takketale sa styreleder i opplæringskontoret, Jan-Erik Bentzen, følgende:

– På vegne av Opplæringskontoret for Ventilasjons- og Blikkenslagerfaget Oslo og Omegn er vi stolte og ydmyke over å ha fått denne prisen. Det er veldig mange som bør takkes, selvfølgelig Oslo kommune som har opprettet denne prisen som en anerkjennelse for oss som jobber med og brenner for fagopplæring. Selvfølgelig også forslagsstiller som satt dere på sporet av vårt opplæringskontor og selvfølgelig også juryen som har stemt oss frem. Og ikke minst faglærer Mads Lyngås på Kuben videregående skole som bidrar med å inspirere elevene til å søke videre til vårt fag.

– Og alle medlemsbedriftene i opplæringskontoret som tar inn og gir den daglige opplæringen og sist, men ikke minst Sven Erik Knutsen som jeg har hatt den glede av å jobbe sammen med siden han begynte i 2008 som faglig leder.

– Han har gjort en utrettelig innsats for vårt fag som har gitt rekordmange løpende lærekontrakter. Vi har tredoblet antall lærekontrakter siden 2008. Nå er vi tre ganger så store, sa Jan-Erik Bentzen og da ble det applaus fra en fullsatt sal til en verdig vinner av årets pris. 

Powered by Labrador CMS