Fra venstre: Lars Martin Norvik, markedssjef i Nortekk, Lars Normann, Sales Manager, Midsummer, Alexander Sjöberg, CEO Midsummer og Tobias Kindem, daglig leder Kinli.

Har inngått eksklusiv solcelle-avtale

Nortekk AS har sammen med søsterselskapet Kinli AS inngått en eksklusiv samarbeidsavtale med det børsnoterte svenske selskapet Midsummer AB om å levere Skandinaviske solcelleteknologi til det norske markedet.

Midsummer er et svensk selskap som har utviklet teknologi for å produsere CIGS-solceller og tynnfilm solcellepaneler. Midsummer tilbyr også en løsning med solcellepanelene integrert i stålsandwichpaneler eller integrert i profilen til takstein for BIPV.

Tynnfilm solcellepaneler har en lav vekt og kan legges på tak som ikke nødvendigvis tåler tyngden av tradisjonelle solcellepaneler. I forhold til CO2-utslipp under produksjonsprosessen produserer CIGS-solcellene 90 % mindre CO2-utslipp enn tradisjonelle paneler, heter det i en pressemelding fra selskapet. 

Cellene og panelene er produsert i Sverige.

D
Slim-modellen har en bredde på 358 mm og en lengde på opptil 4025 mm. For lengre overflater kan panelet seriekobles opp til 12 m. Denne modellen har en effekt på 120W/m2. En interessant applikasjon for Slim er med integrering i sandwichpanel eller stående metalltakprofil.
G
Modellen Bold med størrelsen 1000x2000mm eller 1000 opp til 4000mm. Denne modellen har en effekt på 119W/m2 og kan plasseres på et membran- eller bitumentak.
Powered by Labrador CMS