Mann i arbeidsklær i et blikkenlagerverksted.
Daglig leder i Tempe Blikk og Ventilasjon, Bjørnar Eriksen, kan glede seg over en solid ordrereserve med prestisjebygg i Trondheim.

Hos Bjørnar står prestisjeprosjektene i kø

Tempe Blikk og Ventilasjon har nylig ansatt seks nye medarbeidere. Det må til for å levere til en imponerende rekke med prestisjeprosjekter.

Bjørnar Eriksen er daglig leder i Tempe Blikk og Ventilasjon som Eriksen var med å grunnlegge i 2017. Tempe Blikk har i dag tre hovedeiere og 34 ansatte.

– Jeg har vært i blikkenslagerbransjen siden 2001, da jeg startet som lærling hos Comfort-teknikk AS. Her jobbet jeg i 16 år til 2017, før jeg bestemte meg for å starte firma sammen med noen tidligere kolleger, sier Eriksen som ikke har angret akkurat på det valget. Bedriften opplever det reneste Kondyke om dagen og har den siste tiden signert en rekke kontrakter.

Nye Trondheim sentralstasjon

På den nye sentralstasjonen i Trondheim skal det bygges nye kontorbygg og togstasjon på til sammen 17.500 kvadratmeter. Tempe Blikk og Ventilasjon er underentreprenør til GK Norge og starter arbeidet i mai med varighet ut 2025. De skal da produsere og montere hele ventilasjonsanlegget. Kontrakten er på rundt 8 millioner kroner.

– Dette er et litt spesielt prosjekt siden det skal bygges over allerede eksisterende jernbane-infrastruktur midt i Trondheim. Det betyr større fokus på HMS, fremdriftsplanlegging og logistikk, sier Eriksen.

Tempe Blikk og Ventilasjon er underentreprenør for GK Norge på nye Trondheim sentralbanestasjon. Kontrakten har en verdi på rundt 8 millioner kroner.

Høyblokk i Trondheim sentrum 

I Holtermannsveien i Trondheim bygger Entra et stort kontorbygg som blant annet skal huse NRK. Dette er et prosjekt Tempe Blikk og Ventilasjon starter med i 2024 og som skal ferdigstilles i 2025. Kontrakten omfatter ventilasjonsarbeid, blikkenslagerarbeid og isoleringsarbeid og har en verdi på rundt 10 millioner kroner.

– Her blir det gjort mange tiltak på ventilasjon med tanke på lyd og luftmengder siden NRK skal inn i bygget. Derfor stilles det spesielt høye krav til alle elementene med ventilasjonen å til og med hvilken type fugemasse de bruker ved lydtetting der kanaler går gjennom veggen. Det er første gang vi har fått så spesifikke krav om dette, legger Eriksen til.

Tempe Blikk og Ventilasjon skal utføre ventilasjonsarbeid, blikkenslagerarbeid og isoleringsarbeid på Entras nye bygg i Holtermannsveien.

Norsk Havteknologisenter

Tempe Blikk og Ventilasjon har vært så heldige at de har fått lov til å få være med på den store utbyggingen det som skal bli et stort havteknologisenter på Tyholt. Stortinget har vedtatt utbyggingen av prosjektet.

– Prosjektet blir også blir kaldt Ocean Space, og vi er nå engasjert som underentreprenør av GK Norge på de første bygget der. Så langt har vi fått kontrakt på det første av de fem byggene. Vi håper å få bli med som underentreprenør på de neste byggetrinnene, sier Eriksen.

På dette prosjektet produserer og monterer Tempe Blikk og Ventilasjon nå ventilasjonsanlegget til det første bygget. Prosjektet har et areal på til sammen 11.000 kvadratmeter.

Tempe Blikk og Ventilasjon er i gang med sin leveranse til bygg én på det nye havteknologisenteret på Tyholt. Kontrakten er for GK Norge og er på rundt 4 millioner kroner og gjelder Professor Mørchs hus.

Som en av de få store i regionen Tempe Blikk og Ventilasjon har et eget blikkenslagerverksted der de produserer alt av rektangulære kanaler og deler, takhatter, pipetekkinger, alle typer beslag for fasade og tak og kjøkkenhetter/damphetter.

– Årsaken til at vi har så stor ordrereserve er at vi for tiden er en av få leverandører i regionen som kan påta oss større prosjekter, sier Bjørnar Eriksen som setter stor pris på det gode samarbeidet de har etablert med GK Norge og Energima Trøndelag.

Powered by Labrador CMS