Julia Johansen er lærling hos Olaf Johansen Eftf. AS i Oslo.

Julia (19) prøvde det meste av fag før hun bestemte seg

Julia Johansen er lærling hos Olaf Johansen Eftf. AS i Oslo. Hun forteller at hun helt siden barneskolen har visst at hun skulle jobbe med noe praktisk.

Jeg søkte bygg og anlegg på Kuben videregående skole i 10. klasse, sier Johansen.

Med alle de retningene som finnes innen bygg- og anlegg, ble tiden på videregående skole en periode der Johansen måtte vurdere de ulike retningene opp mot hverandre. Hun synes det var viktig å få nok tid til å prøve hva som fantes der ute. Ved å prøve seg på ulikt praktisk arbeid, har man best sjanse til å havne på rett hylle i arbeidslivet.

Måtte prøve flere retninger

Johansen forteller at hun opprinnelig hadde lyst til å bli snekker, men fort fant ut at det ble veldig ensformig. Johansen begynte etter hvert å kjede seg på skolen og måtte ta grep for egen hverdag.

– Jeg prøvde murerfaget, rørleggerfaget, betongfaget og egentlig de meste av fag. Men da jeg ble sendt inn på blikkenslagerverkstedet, tok det vel ikke mer enn 10 minutter før jeg bestemte meg for at det var dette var det jeg ville, sier Johansen.

Trives i frisk luft med utendørs arbeid

– Jeg liker blikkenslagerfaget fordi det er så variert. I løpet at en arbeidsuke kan du plutselig ha jobbet med ti forskjellige ting å på ulike steder, sier Johansen.

Hun liker at man aldri blir ‘ferdig’ med et tema, fordi det er så mange forskjellige måter man kan løse en oppgave på.

– Etter hvert fant jeg de metodene som funker best for meg.

Johansen forteller videre at hun trives godt med å jobbe ute, selv om hun må innrømme at det kanskje ikke er like gøy på vinteren eller når det regner.

– Da setter jeg mer pris på sola etterpå, sier Johansen med et smil.

Vil ta svennebrevet og mesterbrevet

Johansen synes at man som blikkenslager får utfordret seg selv på mange måter med varierte oppgaver.

– Jeg føler ofte på en mestringsfølelse, når jeg får til en ting på jobb som kanskje var litt vanskelig. Og det er egentlig ingenting som er bedre enn nettopp det, sier Johansen.

Videre har Johansen planer om å ta svennebrevet når den tiden kommer. Hun tenker at kanskje veien videre også går mot mesterbrevet. Hun forteller at det også kan være aktuelt å gå mer skole ved siden av jobben senere.

– Jeg vet hvert fall at jeg trives veldig godt med det jeg driver med og det er jo det viktigste, avslutter Julia Johansen, ung lærling i blikkenslageryrket, hos Olaf Johansen Eftf. AS i Oslo.

Powered by Labrador CMS