Landsmøte

Hotel Norge har gjenoppstått i fornyet prakt og skal huse flere hundre blikkenslagere som feirer 100-årsjubileum i juni neste år.
Hotel Norge har gjenoppstått i fornyet prakt og skal huse flere hundre blikkenslagere som feirer 100-årsjubileum i juni neste år.

Planlegger ny 100-årsfest i Bergen

Bergenserne kan å lage fest. Ikke før blikkenslagerne er ferdig med sitt eget 100-årsjubileum, så er de i gang med å planlegge ny 100-års-feiring i juni neste år.

Publisert

Tidligere i år kunne Bergen Kobber- og blikkenslagerlaug (BKBL) feire sine første 100 år.

200 feststemte personer feiret med stil og Kjell Hæggernæs var sentral i planleggingen og gjennomføringen. Nå er han og en ny komité i gang med å forberede et nytt 100-årsjubileum neste år.

Feiringen skjer samtidig som VBL har landsmøte, og dette skjer på ærverdige Hotel Norge som nylig er ferdig restaurert.

– Å feire 100 årsjubileum i et gammel hotell som har blitt fornyet med viktig blikkenslagerarbeid er et godt symbol på at vi ser både tilbake og framover, sier Kjell Hæggernæs til Blikkenslagere.no.

Han og komitéen skal utover høsten planlegge innholdet i arrangementet. Så langt er datoen og hotellet bestemt.

Kortere landsmøte

Neste års landsmøte er kortet ned med en dag for å gjøre det litt mer komprimert og effektivt. Dette er et ledd i arbeidet som har vært gjort med å fornye organisasjonen.

– Starten blir ved lunsj på fredag. Så blir det festmiddag i stedet for bankett på lørdagen. Landsmøtene skal i fremtiden gjøres litt mindre formelle enn før, sier daglig leder i VBL, Ane Dyrnes.

Mens VBL sentralt har hånd om innholdet i selve landsmøtet, vil komitéen i Bergen sørge for å legge til rette for overnatting, aktiviteter og det sosiale forøvrig.

Som vanlig blir det muligheter for å ha med seg ledsager, som får et noe annet program enn det rent faglige.

Fornyelse

– Fram mot nyttår må de fleste ting komme på plass. Det tar tid å bestille eventuelle foredragsholdere og andre som skal være med på landsmøte og jubiléet, sier Hæggernæs.

I 2017 var det nærmere 200 som deltok på landsmøtet. Det er derfor håp om at mange også blir med denne gangen hvor det er lagt opp til en del fornyelser i arrangementet.

Lokalt arbeid

– Jeg er ikke redd for å gå på et nytt stort arrangement bare året etter det andre. Vi er glad i å lage fest i Bergen, sier Hæggernæs som gleder seg til å vise frem det arbeidet som er gjort av lokale blikkenslagere på det ærverdige hotellet midt i Bergen sentrum.

Blikkenslagere.no skrev nylig om oppussingen med BOV som en sentral aktør.

Powered by Labrador CMS